G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye´den Gambiya´ya kardeşlik köprüsü

Aziziye´den Gambiya´ya kardeşlik köprüsü

Gambiya Cumhuriyeti´nin Türkiye Büyükelçisi Momodou Badjie, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın davetlisi olarak Erzurum´a geldi.

Gambiya Cumhuriyeti´nin Türkiye Büyükelçisi Momodou Badjie, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın davetlisi olarak Erzurum´a geldi. Beraberinde Müsteşarı Sering Modou Njie, Ticari Ateşe Musa Jobarteh, Afrika Anadolu Derneği Başkanı Abdulaziz Ünal ve Başkan Yardımcısı İsmail Raci Bayer ile birlikte Erzurum´a gelen heyeti havalimanında Başkan Orhan ile İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk karşıladı.Buradan Aziziye Belediyesi´ne geçen Badjie ve beraberindekiler, Başkan Orhan ile makamında bir süre görüştü.  Geçtiğimiz günlerde Ankara´da bir araya gelen Orhan ve Badjie, Gambiya´nın bir şehri ile Aziziye´nin ?Kardeş Şehir´ olması yönünde yaptıkları görüşmenin detaylarını masaya yatırdılar.Konuklarını Erzurum misafirperverliği ile karşılayan Başkan Orhan, Oltu Taşı tesbih ve yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti. 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NE ZİYARET
 
Büyükelçi Badjie ve beraberindekiler, Aziziye Belediyesi´nin ardından Başkan Orhan ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi´ne geçtiler. Burada Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi tarafından kapıda karşılanan konuk heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile makamında bir süre görüştüler. Ziyarette, Müslüman bir ülke olan Gambiya´nın Büyükelçisi Badjie´yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sekmen, Erzurum ile ilgili bilgi verdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, ?Büyükelçimizi Erzurum´da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bu güzel Afrika 
ülkesiyle ticaret ve yatırım konularında fikir alışverişinde bulunduk. Bir cazibe ve yatırım merkezi olan şehrimizdeki turizm değerlerini kendisine anlattık. Gambiya ve Türkiye dostluğu ile şehirler arasındaki entegrasyon ve ekonomik ilişkilerin nasıl bir seviyede olması konusunda karşılıklı fikirlerimizi dile getirdik? dedi. Sekmen, iki ülke arasında kardeşlik ve ekonomik bağları güçlendirmek için çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Sekmen konuklarını, kitap ve yöresel ürünlerden oluşan hediyeler takdim ederek uğurladı.
 
VALİ ALTIPARMAK VE KAYMAKAM ÖZ, KONUKLARI KABUL ETTİ
 
Başkan Orhan´ın misafiri olan konuk Büyükelçi ve beraberindekiler, buradan Aziziye Kaymakamlığı´na geçtiler. Kaymakam Zafer Öz tarafından karşılanan Mamadou Badjie ve beraberindekiler daha sonra makama geçerek ilçeyle ilgili bilgi aldılar. Büyükelçi Badjie Erzurum´daki ziyaretleri kapsamında son olarak Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak´ı ziyaret etti. Vali Yardımcısı Ayhan Terzi tarafından karşılanan Badjie ve beraberindekiler daha sonra makama geçerek, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile görüştüler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Altıparmak ve Badjie karşılıklı olarak hediyeler takdim ettiler. Valilik özel defterine duygu ve düşüncelerini yazan Büyükelçi Badjie, Vali Altıparmak´a teşekkür ederek ayrıldı.
 
KONUK BÜYÜKELÇİ CAĞ KEBABA HAYRAN KALDI
 
Konuk Büyükelçi ve beraberindekiler, Erzurum´da tattığı cağ kebaba hayran kalırken, ziyaretler kapsamında Aziziye tabyalarında, Erzurum Evleri´nde ve Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri´nde incelemelerde bulundular. Tabyalarda Erzurumlu Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Zeynal tarafından bilgilendirilen konuk heyet, Nenehatun´un anıt mezarı başında dua ettiler. Ilıca Termal Tesisleri´nde kaplıcaya girerek günün yorgunluğunu atan konuk heyet, akşam yemeğinde de AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve belediye meclis üyeleriyle biraraya geldiler.
 
YATIRIMCILARI BULUŞTURACAK ÖNEMLİ BİR ADIM
 
Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,nüfusunun yüzde 90´ı müslüman olan, geçim kaynağı turizm, tarım ve hayvancılığa dayanan Afrika ülkesinin, aynı zamanda liman kenti Gambiya ile kurulacak kardeşlik köprüsünün her iki ülke için de önemli bir kazanım olacağını söyledi.Gambiya´nın Afrika kıtasında yaklaşık 2 milyon nüfusuyla küçük bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, ?Bu küçük Afrika ülkesinin Türkiye sevgisi oldukça büyük. 1965 yılında bağımsızlığını ilan eden Gambiya ile ülkemiz arasında karşılıklı olarak 2011 yılında büyükelçilikler açılmış ve bu sayede ilişkiler zirve yapmıştır. Gambiya aynı zamanda 15 üye ülke ve 300 milyon nüfusa hitap eden Afrika Devletleri 
Ekonomik Topluluğu´nun da üyesi. Bu kardeşlik adımıyla ikili ilişkilerin gelişmesi yanında, Afrika Pazarı ile Erzurum´daki yatırımcı ve müteşebbislerin buluşmasına vesile olacaktır.? dedi.Gambiya´nın Türkiye Büyükelçisi Momodou Badjie ile beraberindeki heyeti Erzurum´da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Orhan, ziyaret kapsamında bir dizi resmi ziyaretler ve geziler gerçekleştirdiklerini kaydetti.Başkan Orhan, Gambiya´nın 2017 yılında Dünya İslam Konferansı Örgütü´ne ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.
 
BADJİE: MİSAFİRPERVERLİĞE MİNNETTARIZ
 
Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie de, Erzurum ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini ve burada gördüğü misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına atılan adımları çok önemsediklerini belirten Badjie, Gambiya ile Türkiye´nin diplomasi ilişkilerinin çok eskilere dayanmasına rağmen, ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Gambiya´nın küçük bir ülke olmasına karşın, tarım, hayvancılık ve turizmde çok 
büyük fırsatlar barındırdığının altını çizen Badjie, Aziziye ile ülkesinin avantajlarını her iki ülke halkının da istifadesine sunulması bağlamında çalışmalar yapmak istediklerini vurguladı.Momodou Badjie, Erzurum´da gezi ve incelemelerini sürdürüyor.


Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli