G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşte Türk insanının Trump´a güven oranı!

İşte Türk insanının Trump´a güven oranı!

Pew Araştırma Merkezi´nin yayınladığı anket sonuçlarına göre bakın Türk insanı ABD Başkanı Donald Trump´a ne kadar güveniyor.

Pew Araştırma Merkezi´nin yayınladığı anket sonuçlarına göre, Amerika dışında yaşayanların yüzde 64´ü Başkan Donald Trump´a güven duymuyor. Araştırmaya dahil edilen ülkeler arasında Trump´a muhalif duranların oranının en fazla olduğu ülke Meksika olurken, bunu Almanya ve Türkiye takip etti.

Merkezi Washington´da bulunan Pew Araştırma Merkezi´nin geçen yıl ilkbahar aylarıyla sonbahar aylarının başı arasında 33 ülkede yaptığı 2019 Küresel Eğilimler Anketi´nin sonuçları Çarşamba günü yayınlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Amerika dışında yaşayan ve ankete katılanlar arasında ABD Başkanı Donald Trump´a ?hiç güvenmediğini´ söyleyenlerin oranı yüzde 64 olarak kaydedildi.

Türkiye Trump´a güvenin en az olduğu ilk üç ülke arasında

Trump karşıtı görüşlerin en yaygın görüldüğü ülke Meksika oldu. Buradaki katılımcıların yüzde 89´u Trump´a güvenmediklerini aktardı.

Meksika´dan sonra Trump´a güvenin en az olduğu ülkelerin başında Almanya, Türkiye, İsveç ve Fransa geliyor.

Almanya´da halkın yüzde 13´ü Trump´a güvendiğini, yüzde 85´i ise güvenmediğini belirtti. Türkiye´de ise Trump´a güvenenlerin oranı yüzde 11 olarak tespit edilirken, güvenmeyenlerin oranının yüzde 84 olduğu gözlemlendi.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli