G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM EĞER BİR EVLADINA SAHİP ÇIKAMIYORSA YAZIKLAR OLSUN!

ERZURUM EĞER BİR EVLADINA SAHİP ÇIKAMIYORSA YAZIKLAR OLSUN!

MÖKKEM´E ERZURUM´DA SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİ YOK MU?

Bir şehrin kaderini kim belirler? 

Şehrin halkı mı, siyasetçileri mi, iş adamları mı yoksa en tepede ki yönetenler mi?

Halkı kahraman, halkı yiğit, her zaman devletine bağlı olmuş, milli mücadele de kahramanlığıyla adından söz ettirmiş sahipsiz şehrimin sahipsiz insanlarıyız.

Değerlerimize değer vermeyerek her geçen gün içerisinde kaybolduğumuz Büyükşehiriz.

Bugün sosyal medya hesabı Facebook´ta dolaşan bir resim çok dikkatimizi çekti. Resimde Erzurum´da herkes tarafından tanınan ve sevilen Erurum´un öz evladı Mökkem Salih´in yaşadığı evde onu nasıl bir yerde yaşadığını ortaya koyan bir kare vardı. Belki birilerimiz bizim baktığımız pencereden bakmadı o resme, belki de birileri Mökkem Salih ağabeyimize olan sevgisinden dolayı beğendi o resmi, aslında o resim Erzurum´un ve Erzurum´da yaşayan herkesin utancını gün yüzüne çıkaran bir resimdi.

Gündüz Dadaş kıyafetiyle halkın içerisinde dolaşan, gören tanıyan herkesle resim çekilen Mökkem Salih akşam evine gidince o resimde görülen duvarları çatlak, sobası yanmayan, tek göz odasından gündüz etrafını saran onca kalabalıktan arda kalan yalnızlığının ve kimsesizliğinin resmiydi.

O Resmi sosyal medya hesabından görünce bir çırpıda soluğu Mökkem Salih ağabeyimizin yanında aldık. Yine etrafında birileri Dadaş kıyafeti giymiş Erzurum´un öz çocuğu Mökkem Salih´le fotoğraf çekilme telaşesi içerisindeydi. Halini hatırını sorduk. Bir sorduk bin ah işittik. 

Erzurum´da herkes tarafından tanınan ve sevilen Mökkem Salih meğer gündüz insanlarla hoş sohbet muhabbet içerisinde fotoğraf kareleri arasında sosyal medya da sahte gülücükler saçarken akşam duvarları üzerine yıkılmak üzere olan evinde yapayalnız yaşıyormuş, Erzurum´lu işadamı Erzurum Evlerinin sahibi Siyami bey´in kendisine olan destekleriyle ayakta durduğunu söyleyen Mökkem Salih, yaşadığı evinin içler acısı halini paylaştı bizlerle, duvarları çatlak, nem ve rutubet içerisinde olan tek göz evinde hayata tutunmak için zor şartlarda mücadele veren Mökkem Salih, defalarca şehrimizin üst düzey yetkililerinden yardım istemesine rağmen bugüne kadar hiç kimse evinin bir duvarını bile onarmamış, Belediyelerden evinin çatlak duvarlarına bir el atmasını da defalarca istemesine rağmen hiç bir belediye yetkilisi tarafından yardım görmeyen Mökkem Salih´in evinin bu hali aslında Mökkem Salih´in değil biz Erzurumluların ayıbıdır.

Sosyal medya hesabı Facebook´tan Mökkem Salih´in profiline baktığımızda Erzurumlu herkesle bir resim karesinde Mökkem Salih´i görüyoruz. Ama gelin görün ki, Mökkem Salih´in binlerce Erzurumlu hemşehrimiz tarafından sevilmesine rağmen evinin bir duvarını yaptırmak için el uzatan bir kişinin olmaması da içler acısı

Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen olmak üzere diğer Belediye Başkanlarımızdan Erzurum´un öz evladı Mökkem Salih´in vermiş olduğu bu zor hayat mücadelesinde kendisinin yanında olmalarını talep ediyoruz. Onun siz Belediye Başkanlarından her hangi bir talebi yok. Onun tek isteği evinin çatlayan duvarlarını onarmanız.

Eğer koca bir şehir olarak Mökkem Salih´e sahip çıkamıyorsak ve onu kendi kaderiyle baş başa bırakıyorsak bu ayıp´da bize yeter ve artar bile.... 

/resimler/2019-4/26/2355573327520.jpg



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli