G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`10 Milyar Dolar İhracat Hedefliyoruz"

`10 Milyar Dolar İhracat Hedefliyoruz

`10 Milyar Dolar İhracat Hedefliyoruz"

"10 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİYORUZ"

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne Doğu Anadolu olarak 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ve DAİB Genel Sekreterliği’nce 28 Aralık’ta Şırnak’ın Silopi ilçesinde ‘Gümrükte kullanılan belgeler, ihracat mevzuatı -ihracatta kullanılan belgeler, ihracata yönelik devlet yatırımları ve İran - Irak - Suriye ülke masaları tanıtımı’ konulu bir eğitim semineri yapılacak. Yapılan kanuni değişiklikler sonucu 2009’un ihracat için biraz sıkıntılı olduğunu kaydeden DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 2010’da birlik kanalıyla yapılan ihracatta bir miktar gerileme olmasına karşın, hizmet götürülen yerlerin arttığını belirtti.

Şengel, “Mevcut ihracatçıların, dış ticaretle ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak ihracat rakamlarına ve ihracat camiasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Doğu Anadolu’da düzenlenen 73 eğitim programıyla 12 bin 796 kursiyere sertifika verdik. Eğitim programları ve yürütülen diğer etkinliklerle ihracat bilincinin yayılmasını sağlayarak, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü için bölge için hedeflenen 8 - 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli