G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

10 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

10 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

10 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

10 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK 

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığı, 2011 yılı yatırım programı kapsamında toplam 10 projeyi hayata geçirecek. Projelerden 4?ünün eğitim ve yükseköğretim alanında yürütüleceği öğrenilirken, 2?si sağlık, biri beden eğitimi ve spor, 3?ü de teknolojik araştırma alanında hayata 

geçirilecek.

Atatürk Üniversitesi, 2011 yılı yapım işleri yatırım programında çeşitli alanlarda toplam 10 projeyi hayata geçirecek. Eğitim ve yükseköğretim, sağlık, teknoloji beden eğitimi ve spor alanlarında yürütülecek yapım işleri için 46 milyon 300 bin lira tutarında ödenek ayrılırken, projelerden 4?ünün devam ettiği, 6?sının da ihale aşamasında olduğu bildirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı?ndan edinilen bilgilere göre, eğitim ve yükseköğretim alanında hayata geçirilecek olan projeler şöyle: ?Veterinerlik Fakültesi inşaatı geçen yıldan devam ediyor. 

Hukuk Fakültesi inşaatı ihalesi yapıldı, sonuçlar değerlendiriliyor. Oltu Yer Bilimleri Fakültesi inşaatı ihale ilan aşamasına getirildi. Turizm İşletmeciliği Uygulama Oteli?nin projelendirme aşaması tamamlandı, ihale hazırlıkları yapılıyor. Kampus yolarının asfalt yenilemesi ve yaya kaldırım yapılması çalışmaları devam ediyor. Büyük onarım kapsamında fakülte, yüksekokul ve lojman tadilatları için hazırlıklar devam ediyor.?

Beden eğitimi ve spor alanında; halka açık olacak yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun projelendirme ve ihale hazırlıklarının devam ettiğini bildiren Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri, sağlık alanındaki yapım işleri projelerine ilişkin olarak da, şu bilgileri verdiler: ?Yakutiye Araştırma Hastanesi 1. Kısım büyük onarımı tamamlandı. 2 kısım acil servis, kan merkezi, günübirlik ünitesi ve idari kısmın büyük onarım işinin sözleşmesi yapıldı, iş devam ediyor. Diğer taraftan Yakutiye Araştırma Hastanesi?ne 18 bin metrekare kapalı alana sahip kalp merkezi ek bina ihalesi yapılarak, sözleşme aşamasına getirildi.? Atatürk Üniversitesi?nde 2011 yılı yatırım programı kapsamında teknolojik araştırma alanında hayata geçirilecek en önemli proje, merkezi araştırma laboratuarı olacak. Edinilen bilgilere göre, Üniversite sanayi işbirliğinde kullanılacak halka açık merkezi araştırma laboratuarı inşaatının ihale hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bu alanda ayrıca yeni açılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Açık öğretim Fakültesi, Su ürünleri Fakültesi bina inşaatlarının etüt ve proje çalışmaları ise devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı