G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

112´ye güldüren asılsız ihbarlar

112´ye güldüren asılsız ihbarlar

Erzurum´da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi´ne gelen ilginç ve asılsız ihbarlar operatörleri şaşkına çeviriyor.

Erzurum´da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi´ne gelen ilginç ve asılsız ihbarlar operatörleri şaşkına çeviriyor. 

Asılsız ihbarların yanısıra espri amaçlı arayanlar ise adeta çalışanları çileden çıkarıyor. 
Hergün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, çağrı merkezini meşgul eden asılsız ve ilginç ihbarlar nedeniyle oldukça zorluk yaşıyor. Erzurum´daki 112 Acil Komuta Çağrı Merkezi, Ambulans ve Sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, komuta merkezine bir günde 5 bin çağrı geldiğini belirterek, bunların sadece 250´sinin 112´yi ilgilendiren gerçek vakalar olduğunu belirtti.

GELEN İHBARLARIN YÜZDE 75´İ ASILSIZ

Komuta merkezine gelen çağrıların binlercesinin asılsız veya 112´yi ilgilendirmeyecek konular olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik şunları kaydetti: "İlimizde 24 saat kesintisiz olarak çalışan ve 8 operatörün hizmet verdiği komuta merkezine 1 günde gelen 5 bin ihbarın 250´si, 1 yılda gelen 2.5 milyon ihbarın sadece 650 bini gerçek vaka gerisi de asılsız ihbarlardan oluşuyor. Gerçek vakanın 4 katı kadar asılsız ve gereksiz vaka ihbarı var

CEP TELEFONUNU DENEMEK İÇİN 112 ARANIYOR

Bir cep telefonu alındığında ilk denenen numara 112 olmakta. Oysa bu meşguliyet sırasında gerçek vaka dediğimiz gerçek hastanın 112´ye ulaşma imkanı zorlaşmakta. Bu sorumluluk altında 112 aranması gerekmektedir. Acil olmayan hiçbir durumda 112´nin aranmaması gerekiyor. Gereksiz çağrı yapan ve sürekli 112´yi meşgul eden kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunulup kabahatler kanununa göre gerekli işlem tesis edilmektedir"

"AMBULANSINIZ BOŞ MU ARACIMLA YARIŞTIRACAĞIM"

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, gelen asılsız çağrıların yanısıra bazı gençlerden espri tarzında aldıkları çağrıları da şöyle anlattı: "Canı sıkılan veya espri güçlerini denemek isteyen kişilerden fazlaca çağrı geliyor. Bunlara örnek verecek olursak, vatandaş çağrı merkezini arayarak "Ambulansınız boş mu" diye soruyor. Arkadaşlarımız da "Boş ambulansımız var hasta mı vardı" diye cevap verdiğinde, "Yok aracımla yarıştıracağım ondan soruyorum" gibi espri yeteneklerini deneyen gençlerimize rastlıyoruz. Gereksiz yere meşguliyet oluşturanlar, ihtiyacı olan vatandaşı geciktirdiği için vicdanen çok ciddi bir sorumluluk altındadır. Vatandaşlarımızın da bu bilinçle hareket etmesi gerekir".

AMBULANSLAR YILDA 70 BİN HASTA TAŞIYOR

İl genelindeki ambulans hizmetleri hakkında bilgi veren Serhat Vançelik, "İlimizde 65 karasal ambulans ile 1 yılda yaklaşık 70 bin hasta taşımaktayız. Bu ambulanslarımızın 5 tanesi kış şartlarında zorlu kırsal alanlara ulaşabilen paletli ambulans ve 2´si snowtrack dediğimiz önünde paleti ile köy yolu kapalı olsa bile hastaya ulaşma imkanı veren ambulansımız. Bu ambulanslarımızla merkezdeki vakalara ilk 10 dakikada intikal etme başarımız yüzde 97´dir. Kırsal bölgelere ilk 30 dakikada intikal etme başarımız da yüzde 98´dir" dedi.

HELİKOPTER AMBULANSIN SAATİ 6 BİN TL

Hava ambulansı kategorisinde yer alan ambulans helikopterin acil vakalarda büyük rol üstlendiğinin altını çizen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, özel olarak kiralanan ambulans helikopterin saatlik maliyetinin 6 bin TL´yi bulduğunu söyledi. 2008 yılından bu yana hizmet veren ambulans helikopterden yararlanan vatandaşların hiçbir ücret ödemediğini ifade eden Vançelik, "Şimdiye kadar ambulans helikopterimiz 1500 hasta taşıdı. Önemli bir kısmı civar iller olan Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzincan ve merkeze uzak ilçelerdeki hastalarımız bu hizmetten faydalandılar. Vakaların büyük kısmı kadın doğum, travma, ve trafik kazalarını kapsıyor. Özellikle helikopterin kaza mahali otoyola inme özelliğine sahip olmasıyla hemen yaralılarımızı oradan alabilmektedir. Helikopter ambulans hizmetimiz bakanlığımızın sağladığı bir hizmet olup özel firmadan kiralama usulüyle alınıyor. Saati 1900 euro´ya mal olan bu hizmetin vatandaşa yansıması sıfır ücrettir. Hiçbir hücret alınmadan vatandaşlarımız taşınmakta. Acil sağlık hizmetlerinde Avrupa ülkelerinden ileri düzeyde acil sağlık hizmeti verdiğimizi düşünmekteyiz. Bakanlığımızın dönüşüm programı sonrasında en fazla ilerleyen hizmet gruplarından birisi acil sağlık hizmetleridir" şeklinde konuştu.



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli