G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

15 BİN DAR GELİRLİ AİLEYE DAĞITILACAK

15 BİN DAR GELİRLİ AİLEYE DAĞITILACAK

15 BİN DAR GELİRLİ AİLEYE DAĞITILACAK

15 BİN DAR GELİRLİ AİLEYE DAĞITILACAK 

Türkiye Kömür İşletmeleri`nden gönderilen kömürler dar gelirli

vatandaşlara dağıtmaya başlandı.

Dargelirli vatandaşların yüzünü güldüren kömür dağıtımları başladı. Erzurum?da 15 bin dargelirli aile kömür yardımından faydalanacak.
Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçesindeki mahalleleri sıraya koyan vakıf yöneticileri, sabah erken saatlerde başladıkları dağıtımı sıcağa ve Ramazan ayına rağmen akşam saatlerine kadar sürdürüyor. SYDV`ye ait Kömür Tevzi deposundaki kömürler, taşıma için ihaleyle kiralanan kamyonetlere dolduruluyor. Dağıtım yapılacak mahalle muhtarını bir gün önceden uyaran görevliler, sabah saatlerinde kömür dolu kamyonetlerle mahallede çalışmaya başlıyorlar. SYDV görevlileri, müracaatları kabul
edilen vatandaşların kömürlerini evrak karşılığında evlerine kadar teslim ediyor. Kömür dağıtımı sırası gelen Kadana Mahalle Muhtarlığı önünde toplanan vatandaşlar, 30 dereceye yaklaşan sıcak altında kömürlerini almak için bekledi. Kömür dolu kamyonların mahalleye girmesiyle birlikte muhtarlıkta evraklarını birer birer teslim eden vatandaşlar, evlerinin önüne kadar getirilen kömürü büyük bir mutlulukla taşıdılar. Kışlık yakacak kömürünü alan vatandaşlar, "Bize bu kömürleri veren devleti Allah başımızdan eksik etmesin" dediler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu