G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

2011 ÖNCESİ ESNAFA İNGİLİZCE DİL KURSU DÜZENLENDİ

2011 ÖNCESİ ESNAFA İNGİLİZCE DİL KURSU DÜZENLENDİ

2011 ÖNCESİ ESNAFA İNGİLİZCE DİL KURSU DÜZENLENDİ

2011 ÖNCESİ ESNAFA İNGİLİZCE DİL KURSU DÜZENLENDİ

 Erzurum Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği tarafından 2011 Universiade öncesinde, lokanta, Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ile taksici esnaf için İngilizce kursu düzenlendi. Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ESOB) tarafından esnafa yönelik pratik İngilizce kursu düzenlenecek.

 Lokanta, Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ve taksici esnafına yönelik düzenlenecek olan kurs 15 gün sürecek.

İngilizce kursu hakkında bilgi veren Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, "Lokanta, Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ile taksici esnafımıza yönelik olarak günde 2 saat olmak üzere 15 gün süreyle İngilizce kursu verilecek. Amacımız, 2011

 

 UNİVERSİADE kapsamında şehrimize gelecek olan turist ve sporcularımıza daha iyi hizmeti verebilmek. Lokantalar, Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ile taksici üyelerimiz veya çalışan personeli kursa başvurabilecek. Bu kursu esnafımızı sıkmadan, işlerini aksatmadan yapacağız. Tam olarak İngilizce konuşmasalar da hiç olmasa gelen misafirlere `Hoşgeldiniz` diyebilecek, turisti anlayabilecek, kendi meramlarını anlatabileceklerdir. Sınıflarımız 25 kursiyerden oluşacaktır ve 25 kişi başvuru yaptığı zaman İngilizce kursumuz hemen açılacaktır." dedi.

 

Kurs için şu ana kadar lokantacılardan 17 kişinin başvurduğunu, diğer meslek dallarından da müracaatları beklediklerini ifade eden Fırat, Esnaf Odaları Birliği konferans salonunda yapılacak kurs için Atatürk Üniversitesi`nden bir öğretim görevlisi ile anlaştıklarını, kurs için esnaftan ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Fırat, kursun sadece bir kerelik olmadığını, talep oldukça diğer meslek dallarındaki esnaf için de bu tip kursların düzenleneceğini kaydetti.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı