G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

50 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLDİ

50 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLDİ

50 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLDİ

50 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLDİ

Nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak 50 bin TL kefalet karşılığında tahliye edildi. Cezaevinden tahliye edilen Budak`ı yaklaşık 150 kişi karşıladı. Budak, cezaevi çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı.

İhale yolsuzluğuna adı karıştığı iddiası ile geçtiğimiz 3 Eylül`de `nitelikli dolandırıcılık` suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi`nde tutuklanan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 56 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere 50 bin TL kefaletle tahliye edildi. Akşam saatlerinde tahliye edilen ve yaklaşık 150 kişinin karşıladığı Budak, gözyaşlarına boğuldu. Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir iftirayla karşı karşıya olduğunu öne sürerek, "Cezaevinden beyaz bir sayfa kadar temiz çıkıyorum. Hakkımı yine hukuki yollardan arayacağım" dedi.Milli Eğitim Müdürü Budak hakkında tutuklama kararı çıkaran Sulh Ceza Mahkemesi ile Birinci Asliye Ceza Mahkemesi`ne yapılan itirazlar beşinci dilekçede sonuç verdi.  İtiraz dilekçesini inceleyen Sulh Ceza ve Birinci Asliye Ceza Mahkemeleri, `kuvvetli suç şüphesi`, `dosyadaki gizlilik soruşturması`, `soruşturma sefasındaki delillerin karartılması` gerekçesiyle Budak`ın tahliye istemini reddetmişti. Beşinci kez itiraz dilekçesini görüşen Erzurum Birinci Asliye Ceza Mahkemesi, Fevzi Budak`ı 50 Bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Müdür Budak, iddiaya göre hayali okulların onarımına aktarılan 1.3 milyon liralık yolsuzlukta müteahhitten rüşvet almakla suçlanmıştı.

GÖZYAŞLARIYLA GİRDİ; 
GÖZYAŞLARIYLA ÇIKTI

Milli Eğitim Müdürü Budak, 3 Eylül akşamı gözyaşları içerisinde girdiği cezaevinden yine gözyaşlarıyla çıktı. Tahliye kararının ardından cezaevi önünde Budak`ı karşılamak üzere gelen yaklaşık 150 kişi, yaklaşık 4 saat beklemek zorunda kaldı. Aralarında torunu 6 yaşındaki Göktuğ Çelik`in de bulunduğu kalabalık, Budak`ı alkışlar ve gözyaşlarıyla karşıladı. Cezaevi çıkışında ilk olarak torununu kucağına alıp, öpen Budak, gazetecilere de açıklamalarda bulundu.

BUDAK: BÜYÜK BİR İFTİRA

Memuriyet yaşamı boyunca hep devletin çıkarlarını düşündüğünü, tek kuruşuna göz dikmediğini savunan Budak, "Ben suçsuzum. Şimdiye kadar ülkeme, tertemiz hizmet ettim. Bundan sonrada, hizmet etmeye devam edeceğim. Ben hiçbir suç işlemedim. Buradan ter temiz bir beyaz sayfa gibi çıkıyorum. Her zaman hakkımı hukuki zeminlerde aradım. Bundan sonrada hukuki yollardan hak arayışımı sürdüreceğim. Buraya gelerek, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

GÖREVDEN 11 KEZ ALINDI, 
11`NCİ KEZ DÖNDÜ

Yaklaşık 28 yıldan bu yana Erzurum`da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2 Mayıs 2003`ten bu yana tam 11 kez görevinden alınmıştı. Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale ve İstanbul`da çeşitli görevlerde bulunan Budak, son olarak 2009 yılının Şubat ayında Erzurum 1`inci İdare Mahkemesi`nin kararı ile Ankara`dan Erzurum`a dönmüştü. 11 kez alındığı koltuğuna 11`inci kez dönen Budak`ın çilesi Milli Eğitim Bakanlığı`na Nimet Çubukçu`nun atanması ile son bulmuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli