G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Abiş Hopikoğlu Erzurum´a Hayırlı Olacak Bir Yatırıma Daha İmza Attı

Abiş Hopikoğlu Erzurum´a Hayırlı Olacak Bir Yatırıma Daha İmza Attı

81 İl 81 Anaokulu Projesi - Derviş Hopikoğlu Kızılay Anaokulu Açıldı

 

 

Başbakan Binali Yıldırım´ın eşi Semiha Yıldırım´ın himayesinde Türk Kızılay´ı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Erzurumlu hemşehrimiz hayırsever Abiş Hopikoğlu tarafından memleketi Erzurum´da oğlu´nun adına yaptırdığı Derviş Hopikoğlu Kızılay Anaokulu, Başbakan Yıldırım´ın canlı yayınla katıldığı törenle hizmete açıldı.

"ANA OKULLARI AYDINLIK GELECEKLERİMİZE EN BÜYÜK MİRAS OLACAKTIR" 

Törene katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ana okulları aydınlık geleceklerimize en büyük miras olacaktır. Çocuklarımıza bunları sunmak en önemli hedeflerimizdendir. Değişen kentlerde, yozlaşan kültürlerde zamanın çocuklardan çaldıklarını onlara uygun mekanlar vererek telafi edebiliriz". Projenin çok anlamlı olduğunu ve bölgede görülen anaokulu ihtiyacını karşıladığını kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, Hayırsever Erzurumlu hemşehrimiz Abiş Hopikoğlu´na oğlunun adını kendi memleketinde yaşatmak adına bağışçı olup okulu yaptırmasından dolayı teşekkür etti.

"EĞİTİME ÖNEM VERİRSENİZ HER ŞEYE ÖNEM VERMİŞ OLURSUNUZ"

Hayırsever Erzurumlu hemşehrimiz Abiş Hopikoğlu "81 İle 81 Anaokulu" projesi kapsamında Erzurum´a hayırlı bir yatırıma daha imza attı. Açılışı bugün Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın telekonferansla gerçekleştirilen Derviş Hopikoğlu Anaokulu ismini ise; Abiş Hopikoğlu´nun oğlu Derviş Hopikoğlu ve Erzurum´da 1700´lü yıllarda yaşamış Hacı Derviş İbrahim Ağa olarak bilinen ve 1717 yılında şimdiki Tahtacılar caddesi Dervişağa mahallesinde bulunan Dervişağa Cami´yi yaptıran Hacı Derviş İbrahim Ağa´nın 1717 yılında Erzurum´a yapmış olduğu bu eserin 2018 yılında da torunu Abiş Hopikoğlu´nun hem dedesinin hemde oğlu´nun adını yaşatmak adına verildiği biliniyor.  

Hayırsever hemşehrimiz Abiş Hopikoğlu ise, eğitime yönelik yaptıkları yatırımlarla geleceği inşa ettiklerini dile getirdi.

İstanbul Dolmabahçe´de Başbakan Binali Yıldırım´ın eşi Semiha Yıldırım´ın da katıldığı "81 İl 81 Anaokulu Projesi"nin tanıtım toplantısında söz verdikleri anaokulunu tamamlamanın onurunu yaşadığını kaydeden Abiş Hopikoğlu, "Bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir. Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla güçlü ve kalkınmış bir Türkiye´nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu sebepten baba ocağım olan Erzurum´da yapılması planlanan bu okulun yapımına kayıtsız şartsız evet dedik." diye konuştu.

Abiş Hopikoğlu, manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, "81 il 81 Anaokulu Projesi"ni hayata geçiren Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, törene canlı yayınla bağlanarak anaokulunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek anaokullarının açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve çok sayıda davetli katıldı.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli