G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Acil olarak ithal hekime ithal hasta aranıyor

Acil olarak ithal hekime ithal hasta aranıyor

Acil olarak ithal hekime ithal hasta aranıyor

Acil olarak ithal hekime ithal hasta aranıyor

TTB Merkez Konseyi Başkanı İlhan, Sağlık Turizmi genelgesini eleştirdi: Sağlıkta piyasalaşmanın önü açılıyor. Türkiye, ithal hastadan para kazanma telaşına girdi. Önce ithal hekim getirildi, şimdi ithal hasta aranıyor. memurhaber`de yer alan habere göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu`nun oluşturulduğuna dair genelge Resmi Gazete`de yayımlandı. Kurul, yurtdışından gelecek hastalar ile sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetlerine ilişkin iş ve işlemleri koordine edecek. BÜTÜN HİZMET SERMAYEYE Genelgeye göre, sağlık turizmine yönelik kurumsal ve hukuki altyapının geliştirilmesi öngörülüyor. Kurul, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesi, hizmet kriterlerinin belirlenmesi, akreditasyonlara veri oluşturacak asgari hizmet sunum standartlarının tespiti, teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması ve yapılacak denetimlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunacak. Gerekli görüldüğünde, kurul tarafından çalışma grupları oluşturulabilecek. Kurulun sekretarya hizmetleri, alınan kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takibi ve koordinasyonu, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. memurhaber.com



Bakan Akdağ´dan Personel müjdesi.

Sağlık Bakanlığı 20 bin´e yakın sağlık personeli alımı yapacak.

OHAL kararnamesiyle kapatılan sağlık kuruluşları

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararnameyle 35 sağlık kuruluşu kapatıldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Tarih verdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili tasarının bir ay içerisinde Meclis´e geleceğini söyledi.

112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlı 112 Acil Komuta Merkezi´ne çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

20´ye yakın felç hastası kurtarıldı..

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ve Kardiyoloji Ana Bilim dalları tarafından Erzurum´da yeni uygulanmaya başlattı..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false