G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AF GELİYOR MU?

AF GELİYOR MU?

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim´de açılacak Meclis´te ilk gündemin yargı paketi olacağını söyledi. Bostancı, ?Cezaevlerindeki insan sayısı 300 bine ulaşmış görünüyor. Cezaların infazına ilişkin Meclis´te bu konuda ortak mutabakatın çıkmasını u

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim´de açılacak Meclis´te ilk gündemin yargı paketi olacağını söyledi. Bostancı, ?Cezaevlerindeki insan sayısı 300 bine ulaşmış görünüyor. Cezaların infazına ilişkin Meclis´te bu konuda ortak mutabakatın çıkmasını umuyoruz" dedi

 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, NTV´ye yargı paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bostancı, çalışmayı netleştirerek gelecek hafta muhalefete sunmayı planladıklarını söyleyerek, "Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız" diye konuştu.

 

EYLÜL SONU MECLİS´TE

Yargı paketi çalışmasını eylül ayı içinde bitirmek istediklerini belirten Bostancı, "13 gün var, 13 günde bitirmeyi planlıyoruz. Sonrasında teklif Meclis Başkanlığına sunulacak" ifadelerini kullandı. Bostancı, yargı paketinde idam cezasına ilişkin bir düzenleme ise olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis´ten geçmesi durumunda idam düzenlemesini onaylayacağını söylemişti.

 

300 BİN KİŞİ CEZAEVİNDE

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısındaki fazlalığa da değinen Bostancı, "Cezaevlerindeki insan sayısı 300 bine ulaşmış görünüyor. Cezaların infazına ilişkin Meclis´te bu konuda ortak mutabakatın çıkmasını umuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

YARGI PAKETİ NELER GETİRİYOR?

Yeni yargı paketiyle 5 yılın altında cezaları istinafta kesinleşenlerin de Yargıtay´a temyiz başvurusunda bulunabilmesinin önü açılıyor. Bu düzenlemenin 30 bin kişiyi etkilemesi bekleniyor. Yeni düzenlemede tutuklamalara karşı savcılara daha fazla yetki verilmesi de öngörülüyor. Yeni yargı paketinde avukatlara "yeşil pasaport" verilmesine yönelik de düzenleme yer alacak. Düzenlemeyle çiftlerin anlaşmazlıkları halinde çocukların haczedilmesi uygulaması da artık mümkün olmayacak.



Anahtar Kelimeler: GELİYOR
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı