G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

Erzurum`un Pasinler İlçesi`nde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K.`ye tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaralayan 24 yaşındaki Kadir Narmanlı ile Ümit Aydemir hakkında Tck`nın 82/1-h maddesi uyarınca `kasten öldürmek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak` amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede, 2 sanık hakkında nitelikli olarak yağma, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel saldırı suçlarından da 19 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay 6 Nisan 2011 tarihinde saat 14.30 sıralarında Pasinler
İlçe merkezinde meydana geldi. Milli Egemenlik İlköğretim Okulu`nda Tükçe öğretmeni A.K., okuldan eve giderken iki kişinin saldırısına uğradı. Tecavüze karşı direndiği için bıçaklı ve taşlı saldırıya uğrayan öğretmen A.K. ağır yaralandı. Saldırganların kaçmasından sonra kendine gelen ve yaralı olarak 100 metre ötedeki anneannesinin evine giden A.K., ambulansla Erzurum`a kaldırılarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde yoğun bakım altına alındı.

Genç öğretmene saldıranları bulmak için Erzurum
Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı Cinayet masası, 15 kişilik özel ekip oluşturdu. Öğretmenin verdiği bilgiler ışığında dört farklı robot resmi profesyonel ressamlara çizdirilirken Pasinler`de 3 bin 617 hanede oturan gençler mercek altına alındı.

Arşiv çalışması yapılırken Pasinler
İlçesi`nde oturan 15 yaşındaki bir kızın kaçırılma olayı ardından yakalanan fırın işcisi Kadir Narmanlı`nın uyguladığı yöntemin öğretmen A.K.`nin olayıyla örtüşmesi, polisin dikkatini çekti. Bunun üzerine yakalanan ve daha sonra serbest bırakılan Kadir Narmanlı`dan DNA testi için çeşitli örnekler alındı. Öğretmen A.K.`nin çantasını Pasinler`deki tarihi Kale`de yakılmış olarak bulan polis, burada ayrıca sonradan Kadir Narmanlı`ya ait olduğu ortaya çıkan yakılan monttaki kan ve diğer bulgular, İstanbul Kriminal Polis Labaratuvarına gönderildi. DNA örneklerinin Narmanlı`ya ait çıkması üzerine 4 Mayıs gecesi harekete geçen polis fırın işcisi Kadir Narmanlı ile işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir`i yakaladı. Halkın linç girişiminde bulunma olasılığı nedeniyle gece yarısından sonra Pasinler Nöbetçi Sulh Mahkemesine çıkarılan Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine kondu.

"BAŞIMA TAŞLA VURDU"

"Yolumu değiştirmek istedim. Bu sırada saçımdan tutarak çekti ve boğazıma bıçak dayayarak, metruk yere götürdü. Ümit Aydemir de oradaydı. Kurtulmak için mücadele ettim. Korkudan dolayı baygınlık geçirdiğim için olayları kesik kesik hatırlıyorum. Saldırganlara karşı yerde taş aradım. Bağırdığım sırada Kadir Narmanlı, çenemi tutarak `Bana bak seni elimden kimse kurtaramaz. Boşuna bağırma` dedi. Ümit, uzakta bekliyordu ve ara sıra içeri giriyordu. Kadir, başıma taşla vurdu. Bayıldığım için vücudumda bulunan bıçak darbelerinin kimin tarafından yapıldığını ve tecavüz edilip edilmediğini hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde üstü açık yerde kimse yoktu. Oradan çıktım ve duvarlara tutunarak anne annemin evine gittim. İçinde cep telefonu, cüzdan, banka kartları olan çantam orada yoktu."

"BIÇAKLA PANTOLONUNU KESTİ"

Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak, şüpheli Kadir Narmanlı ile Ümit Aydemir`in Pasinler
Cumhuriyet Savcılığı`na verdiği ifadelere iddianamede yer verdi. Pasinler`de bir fırında geceleri çalışan ve Gümüşhane MYO`da bir süre okuduğunu ve Kethuda Mahallesi`nde oturduğunu anlatan Kadir Narmanlı, öğretmen A.K. ile karşılaştığında önce saati sorduğunu bildirdi. Ardından A.K.`yi itekleyerek terk edilmiş yere götürdüğünü itiraf eden Kadir Narmanlı, öğretmenin burada kafasını çarparak yere düştüğünü iddia etti. Bıçakla pantolunun üst tarafını defalarca kestiğini anlatan Kadir Narmanlı cinsel müdahalede bulunmadığını, olay yerine gelen çocukları görünce kaçtığını söyledi. Kaçarken öğretmenin çantasını aldığını ve Kale`ye çıktığını vurgulayan Kadir Narmanlı burada pişmanlık duyduğu için çanta ile birlikte üzerinde kan olan kendi montunu yaktığını itiraf etti.

"YAPMA" DİYE BAĞIRDI

Horasan doğumlu ilkokul mezunu ve işsiz Ümit Aydemir, Paşabey Mahallesi`nde oturduğunu, Kadir Narmanlı ile arkadaş olduklarını belirtti. Olayın günü Kadir ile gezdikleri sırada bir öğretmenle arkadaş olarak konuştuğunu ve birlikte onu görmeye gittiklerini anlatan Ümit A., ifadesinde öğretmenin arkadaşı ile konuşmadığına dikkati çekti. Kadir`in tacizde bulunması üzerine öğretmenin "Yapma" diye bağırdığını kaydeden Ümit Aydemir "Kadir, bıçağıyla öğretmenin pantolonunu bel kısmından paçasına kadar birden fazla bıçak darbesi ile kesti. Öğretmen kaçmaya çalışırken, aldığı bıçak darbesiyle kulağı kesildi. Öğretmen de Kadir`in yüzünü tırnaklarıyla yırttı. Bunun üzerine Kadir, yerden taş alarak öğretmenin başına vurdu. Yere düşen ve bayılan öğretmene önce Kadir, sonra ben tecavüz ettik. Kadir çantısını aldı ben de öğretmenin boğazındaki damarını elimle tutarak yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Kale içinde öğretmenin çantasını içindekilerle yaktık. Kadir, planlı olarak beni bu olaya götürdü" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak, her iki şüphelinin cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dolayı Tck
`nın 82/1-h maddesi uyarınca ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, nitelikli yağma suçundan dolayı Tck`nın 149/1-a, c maddeleri uyarınca 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası almalarını istedi. Cumhuriyet Savcısı, silahla ve birden fazla kişiyle birlikte cinsel saldırı suçlarından dolayı Tck`nın 102/ 2 maddesi uyarınca 7 yıldan 12 yıla kadar, birden fazla kişiyle silah ve cebir kullanarak cinsel amaçlı kişi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan Tck`nın 109/2 maddesi uyarınca 2-7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı