G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ağustos´ta dokunulmazlıklarla ilgili referandum olabilir

Ağustos´ta dokunulmazlıklarla ilgili referandum olabilir

Dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa değişikliğinin ikinci turunda referandum aralığı çıkarsa, tasarı; ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilecek ya da halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete´de yayımlanacak.

Genel Kurul´da değişikliğin görüşüleceği oylama yarın saat 10.00´da başlayacak. AK Parti Grubu, milletvekillerinin erken saatte Meclis´te olması için sabah 09.00´da kahvaltı organize etti. Genel Kurul´da ikinci tur için sadece verilen önergeler görüşülebiliyor.

Oylamaların hızla gerçekleştirilmesiyle cuma namazına kadar çalışmanın tamamlanması hedefleniyor. Tartışma ya da kavga çıkar, oylamalar sarkarsa cuma namazı arası verilerek öğleden sonra oturuma devam edilecek.

367´NİN ÜZERİNE ÇIKARSA REFERANDUMA GEREK KALMAYACAK

İlk tur oylamada birinci madde ya da ikinci madde 330´un altına oy alırsa paket düşecek. Ancak, son oylamada 367´nin üzerine çıkılırsa paket referanduma gerek kalmadan kabul edilmiş sayılacak.

 

Referandum aralığı olan 330-367 arasında kabul oyu çıkarsa, Cumhurbaşkanı tarafından ya veto edilecek ya da halkoyuna sunulmak üzere Resmî Gazete´de yayımlanacak. Halkoyuna sunulan Anayasa değişikliklerine ilişkin teklifin yürürlüğe girmesi için, kullanılan geçerli oyların yarısından çoğunun kabul oyu olması gerekecek.

AĞUSTOS AYINDA REFERANDUM

Bu durumda da teklifin Resmi Gazete´de yayımlanmasından itibaren 60. günü izleyen pazar günü referandum yapılacak. Bu da ağustos ayında referandum için sandık kurulması anlamına geliyor.

Habertürk



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli