G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AİLE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

AİLE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

AİLE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

AİLE EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR 

ASAGEM tarafından 3 yıl süren çalışma sonucu oluşturulan Aile eğitimi programıyla, eğitim ve iletişim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık başlıkları altında toplanan eğitimlerde, beslenme, ilkyardım, aile içi iletişim, girişimcilik, okul-aile ilişkisi, hukuk okuryazarlığı, özel hayatın gizliliği gibi daha teknik konuların yanı sıra eş seçimi, çocukların yetiştirilmesindeki güncel sorunlar, akrabaların aileye etkileri, bütçeleme, tasarruf, alışveriş, kredi kartı kullanımı gibi günlük hayatta ailelerin sıkça karşılaştıkları sorunlar da ele alınacak. 

Bin 800 eğitimcinin eğitimiyle başlayacak ve Erzurum?da da uygulanmaya başlanacak programda hayatın içinde ailelerin ve aile bireylerinin yaşadığı ya da karşılaşabileceği her türlü soruna cevap verilmesi amaçlanan programlar, çağdaş bir bireyin kazanması gereken temel yetkinlikleri içeriyor.
?Daha mutlu aileler için? sloganıyla başlatılacak programa, isteyen tüm yetişkinler katılabilcek. Ailelerin özelliklerine göre farklı eğitim gruplarının oluşturulacağını belirten yetkililer, ?Evlilik hazırlığı yapan gençlerin de yararlanabileceği programlarda, evli ve çocuklu, evli ve çocuksuz, evli ve çocukları evden ayrılmış, tek ebeveynli ailelerle yetişkin bekarlar, ebeveynlik odaklı ve çift ilişkisi odaklı eğitim paketleri bulunuyor. Ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla oluşturulan programla, genç, yaşlı, kadın, erkek tüm yetişkinlerin eğitimlere katılması hedefleniyor. Eğitimler için ders kitaplarının da oluşturulacağı programa, internetten de ulaşılabilinecek.
www.aep.gov.tr internet adresinde tanıtımları yapılan program için yayımlanacak kitaplar, eğitimler başladıktan sonra söz konusu internet sitesinden de indirilebilecek. Ailelerin sorunlarına çözüm üretebilecek, hap bilgiler sunabilecek programın içeriğinde tek bir cinse yönelik eğitim yok. O nedenle kadınlar kadar erkeklerin de bu eğitimlere ilgi göstermesini bekliyoruz. Programla, ailelerin sağlığını, huzurunu, kalitesini ve refahını arttırmayı hedefliyoruz? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı