G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK Parti´nin logosundaki 7 huzme ve 7 ilke

AK Parti´nin logosundaki 7 huzme ve 7 ilke

1044 gün sonra ilk kez TBMM´deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, 7 ilkeyle AK Parti´yi tanımladı.

1044 gün sonra ilk kez TBMM´deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, 7 ilkeyle AK Parti´yi tanımladı.

Bu zamana kadar AK Parti´nin logosunda yer alan ampulün etrafındaki ışık yansımalarını temsil eden 7 huzmeye CHP´nin 6 oku veya MHP´nin 3 hilali gibi bir ?ilke yansıtma´ anlamı yüklenmemişti.

AK PARTİ´Yİ TANIMLAYAN 7 İLKE

Ancak dün uzun bir aradan sonra AK Parti grubunda konuşan Erdoğan AK Parti´yi tanımladı. Erdoğan´ın sıraladığı ilkelerin AK Parti logosunda olduğu gibi 7 tane olması dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan AK Parti´yi 7 ilkede şu şekilde tanımladı;

1- DEMOKRAT
?AK Parti, demokrattır. Bunun için milli iradeyi, sandığı, milletin tercihlerini hep en üstte tutmuştur.

2-CUMHURİYETÇİ
?AK Parti, cumhuriyetçidir. Bunun için bir kişiye, zümreye hizmet, PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi milletimizin değerlerini istismar eden örgütlere değil, sadece ve sadece cumhura dayanmış, millete teslim olmuştur.?

3- MİLLİ VE YERLİ
?AK Parti, millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda, yaptığı icraatlarda şu veya bu gücün değil, sadece milletin ne dediğine bakmıştır.?

4-MAZLUMLARIN HAMİSİ

AK Parti mazlumların hamisidir. Dünyanın neresinde gözü yaşlı, zulme uğrayan mazlum varsa hepsine el uzatmıştır.

5-MUHAFAZAKAR
?AK Parti, aynı zamanda muhafazakârdır. Milletimizin tarihine, kültürüne, değerlerine saldırılmasına karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır.?

6-KUCAKLAYICI
AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine husumet göstermeyen herkesi, kökenine, meşrebine, inancına, kılığına bakmaksızın kendisinin doğal parçası olarak görmüştür. Hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmaktır.

7-DEVRİMCİ

Bununla birlikte AK Parti devrimci bir partidir. Batı, ?AK Parti, bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir´ diyordu. Türkiye, Cumhuriyet döneminde en cesur, en ileri, en kapsamlı, en etkili değişimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaşamıştır.



Anahtar Kelimeler: Parti logosundaki huzme ilke
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false