G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AK PARTİ`YE KATILAN BAŞKANLARIN ROZETLERİNİ BAŞBAKAN VERECEK

AK PARTİ`YE KATILAN BAŞKANLARIN ROZETLERİNİ BAŞBAKAN VERECEK

AK PARTİ`YE KATILAN BAŞKANLARIN ROZETLERİNİ BAŞBAKAN VERECEK

AK PARTİ`YE KATILAN BAŞKANLARIN ROZETLERİNİ BAŞBAKAN VERECEK

Erzurum`da 3 ilçe ile bir belde belediye başkanı AK Parti`ye katıldı.
     AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç,  yaptığı açıklamada, MHP`li Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, bağımsız Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, Saadet Parti`li Hınıs Belediye Başkanı Enver Taçyıldız, Pasinler ilçesine bağlı Alvar Belde Belediye Başkanı MHP`li Zihni Tekman`ın AK Parti`ye katıldığını belirterek, ``Belediye başkanlarımızın rozetini Ankara`da düzenlenecek AK Parti Grup Toplantısı`nda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan takacak`` dedi. 
     Söz konusu belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde AK Parti`den aday olmak isteyen isimler olduğunu ifade eden Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
     ``Biz o günün şartlarında kendilerini aday göstermeyince,onlar da başka partilerden aday olmuş ve kazanmış arkadaşlardı. Bu geçişler zaten Erzurum`da yüzde 70 oy oranına erişmiş bir parti olarak AK Parti`nin gücünü gösteriyor. Arkadaşlarımızdan böyle bir talep geldi biz de kabul ettik. İnşallah hayırlı olur. AK Parti`nin gücüyle inanıyoruz ki daha iyi hizmet edecekler. Halkımızla daha çok bütünleşecekler. Zaten kazandıkları bölgelerde AK Parti`nin oy oranı yüzde 75`lerdeydi.``
    
     -``35 belediyenin 34`ü AK Parti`li oldu``-
    
     Belediye başkanlarının, vatandaşın AK Parti`ye olan teveccühünü gördüğü için partilerine katıldıklarını ifade eden Kılıç, ``Yeni geçişlerle birlikte Erzurum`daki toplam 35 belediyenin 34`ü AK Partili oldu. Şu anda bir tek Şenkaya`ya bağlı Paşalı Belde Belediye Başkanı farklı bir partiden. Onun dışındakilerin tamamı AK Parti`li`` diye konuştu.
     Kılıç, Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Belde Belediye Başkanı Karabey Eroğlu`nun partilerinden istifasıyla ilgili olarak da ``Eroğlu`nun istifa dilekçesi henüz işleme konulmadı`` dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu