Tarih: 14.04.2015 10:40

Ak Parti Erzurum Aday listesi değişiyormu ?

Facebook Twitter Linked-in

7 Haziran`da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi hummalı geçen Aday Adaylık süreci 7 Nisan`da Saat: 17:00 itibariyle Partilerin Yüksek Seçim Kuruluna sundukları geçici Listelerin duyurulmasıyla son buldu.

Erzurum`da herkes tarafından Listeler konuşulup tartışılırken, AK Parti Ankara Genel Merkez`de son dakika bilgileri bizlere ulaştırmak için çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren Seçim Kurdu herkesi şok edecek bir İddiayı bizlere duyurdu.

Yıllardır Ankara`da Partilerin Genel Merkezlerinden Gazetemiz okurlarını vermiş olduğu istihbarat bilgileriyle aydınlatan Seçim Kurdu`nun iddiasına göre; 7 Nisan`da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop tarafından YSK`ya teslim edilen geçici listelerde Erzurum`dan Aday gösterilen bir ismin, AK Parti Genel Merkezince sebebi henüz açıklanmayan bir gerekçeden ötürü Adaylıktan kendi isteğiyle çekilmesi için görüşülmek üzere Ankara`ya çağırıldığı iddia edildi.

Yine, Adaylıktan çekilmesi için Ankara`ya çağırılan AK Parti Erzurum Milletvekili Adayının Genel Merkezde bugün yapılacak son görüşmelerin ardından YSK`ya çekilme başvurusu yapılıp yerine başka bir ismin YSK`nın belirlemiş olduğu seçim takvimine göre 15 Nisan yani Perşembe gününe kadar bildirileceği iddia edildi.

GENEL MERKEZ`DEN ACİL ÇAĞRI

Öte yandan Seçim Kurdu`nun iddiasına göre; dün itibariyle (Pazartesi) AK Parti Genel Merkezi tarafından bu durumun değerlendirilmesi için AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Eski İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala`nın acil koduyla Ankara`ya çağrıldığı, Fatih Yeşilyurt ve Efkan Ala`nın bu çağrı sonucu Ankara`ya gittiği söyleniyor.

Öte yandan, AK Parti Genel Merkezince acil koduyla Ankara`ya çağrılan AK Parti Erzurum İl Başkanı Sayın Fatih Yeşilyurt ve Sayın Efkan Ala`nın Genel Merkez`de yaptığı uzun görüşmeler sonucu Erzurum`da Seçim çalışmalarına start veren ve Pazartesi günü itibariyle ilçe gezilerine başlayan bazı Milletvekili Adaylarının bugün (Salı) günü itibariyle Ankara`ya çağırıldığı iddia edildi.

Şimdi gözler bugün seçim çalışmalarını yarıda bırakıp acil koduyla Ankara`ya çağrılan Milletvekili Adaylarının kimler olduğuna çevrildi.

Eğer bu iddia doğru ise; 7 Nisan`da YSK`na teslim edilen geçici listelerde ismi bulunan Adayın en geç 15 Nisan Perşembe gününe kadar İl Seçim kuruluna ve YSK`ya bildirilmesi gerekiyor. Yapılan başvurunun ardından 24 Nisan`da Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

erzurumhaber25.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657