G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ali Babacan istifa etti? Peki, Erzurum´da ne olur?

Ali Babacan istifa etti? Peki, Erzurum´da ne olur?

AK Parti´de siyasete atılan Ali Babacan partisinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, Babacan´ın İstifası Sonrasında Erzurum´dan Hangi İsimler Kurulacak Olan Partiye Geçer?

 

 

AK Parti´nin kurucu isimlerinden olan Ali Babacan partisinden istifa ettiğini duyurdu. Babacan yaptığı açıklamada özetle, "İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Ülkemizin itibarını yükseltmek için yola çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

Babacan´ın çoğulcu "Ülkemizin itibarını yükseltmek için yola çıkıyoruz´´ değerlendirmesi sonrası gözler AK Parti koridorlarına ve meclise çevrilmiş durumda.

AK Parti kulislerinde Babacan´ın arkasından istifa edebilecek isimlerin 20 ile 65 milletvekili arasında olacağı konuşuluyor.

Peki, Babacan´ın istifası sonrasında Erzurum´dan hangi isimler kurulacak olan partiye geçer?

Bir süredir ismi gündemde olan AK Parti Erzurum Eski İl Başkanı Murat Kılıç´ın yeni partiye geçeceği dile getiriliyordu. Kılıç´ın bir süredir AK Parti kadrolarında görev almış, Eski Belediye başkanlarından Murat Kılıç´ın İl Başkanlığı yaptığı dönemde dönemin Milletvekili Muhyettin Aksak´la birlikte Yakutiye Belediye Başkanlığı görevine getirdikleri bilinen Ali Korkut ve Meclis üyeleri; Sinan Doğan ve Sinan Seçer´in yanı sıra Murat Kılıç´ın AK Parti İl Başkanlığı döneminde il ve ilçe yönetimlerindeki kadrolarında aktif görev almış isimlerle bir araya gelerek istişareler yaptığı kulislerde konuşuluyor.

Ali Babacan´ın yeni partisinde ilimizden hangi isimlerin yer alacağı merakla beklenirken, Ankara´da yaşanan bu son dakika gelişmeler ilimize nasıl yansıyacak bekleyip görelim.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı