G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

?Alo Fetva? Erzurumluları Bilgilendiriyor

?Alo Fetva? Erzurumluları Bilgilendiriyor

?Alo Fetva? Erzurumluları Bilgilendiriyor

85366Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Yakutiye İlçe Müftülüğü "ALO Fetva Hattı"ndaki görevlilere en çok hastalıklarla ilgili sorular geliyor.

Dini konularda bilgi almak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Yakutiye İlçe Müftülüğü ?ALO Fetva Hattı?ndaki görevlilere Ramazan Ayı içerisinde, "Hangi hastalıklarda orucu bozmalıyım, Muska yaptırmak orucu bozar mı?", "Kadın olmamdan dolayı hastalıklarım oluyor, bu durum orucumu nasıl etkiler, kadın hastalıklarında hangi durumlar orucu etkiler?? Gibi sorular yöneltiliyor.

ERZURUM DOĞRU ADRESTE CEVAP BULUYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "190 ALO Fetva Hattı"nı dini konularda bilgi almak amacıyla arayanların sayısında Ramazan ayı nedeniyle artış oldu. Yakutiye İlçe Müftülüğü Fetva görevlisi Lokman Şahin, vatandaşların günlük yaşantılar ile ilgili dini konularda bilgi almak için aradığı çağrı merkezinde günün her saati hizmet verildiğini söyledi. Çelik, kadın ve erkek vaizin vardiya sistemiyle 08.00`den 23.00`e kadar çalıştığı çağrı merkezini Ramazan ayında günde ortalama 50 kişinin aradığını belirtti.

İLGİNÇ SORULAR DA YÖNELTİLİYOR

Ramazan ayıyla birlikte ALO Fetva Hattı`na Ramazan, oruç, fitre ve zekatla ilgili soru sayılarının arttığını kaydeden Aydın, "Aile, yeminler, taharet, kadınların özel halleri ile ilgili sorular ağırlıkta geliyor. Bunların yanında, `Evde süs köpeği beslemek caiz midir?`, `Muska yaptırmak orucu bozar mı?`, "Boşandığım eşimle tekrar evlenmenin şartı nedir?`, `Kadınların kabir ziyareti etmesinde sakınca var mı?`, `Müslüman olmayan birinin kestiği hayvanın eti yenir mi?`, `Reflü orucu bozar mı?` şeklinde ilginç sorular da geliyor. Bizde sorulara içtenlikle cevap veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Lokman Şahin, "Vatandaşlarımızdan gelen sorulara, Diyanet İşleri Başkanlığının fetva bölümünden ve kendi bilgileri ışığında cevap veriyorlar. Fetva bir ihtiyaçtır. Yanlış bilginin doğrulanması yani doğru bilginin verilmesi amaçlanıyor burada. Günde ortalama 50 soruya cevap veriyoruz" dedi.

SORULARDAN BAZILARI

Mahkeme boşaması dini boşama yerine geçer mi, Vücuttaki aşırı kilo nedeniyle yağları ameliyatla aldırmak caiz midir, Ev içinde köpek beslemek caiz midir, Evlenecek maddi gücüm yok, şehvetime engel olamıyorum, hadım olmak caiz midir, Bekar bir erkek, bekar bir kızla cinsel ilişkiye girmesi halinde haram olduğunu, zina olmadığını söylüyorlar. Bu doğru mudur, Kadınların kabir ziyareti yasak mıdır, İslam`da sünnet olmanın yeri var mı, Bebek emzirmek oruç bozar mı, Hangi hastalıklarda oruçu bozmalıyım?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli