G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ALTI PARMAK:VAKIFLARI YAŞATMALIYIZ

ALTI PARMAK:VAKIFLARI YAŞATMALIYIZ

ALTI PARMAK:VAKIFLARI YAŞATMALIYIZ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Resmi Kurum Kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Bu güne kadar birçok kurum ve kuruluşu ziyaret eden Vali Altıparmak bu kapsamda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Kenan Üngan tarafından karşılanan Vali Altıparmak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bölge Müdürü Üngan'dan brifing alan Vali Altıparmak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün restorasyon çalışmaları ile birçok vakıf eserinin yeniden hayat bulduğunu, birçok hayır hizmetinde bulunulduğunu söyledi. Vakıfların yaşatılması gereken müesseseler olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak: Vakıflar öldürmememiz ve yaşatmamız gereken müesseselerdir. Vakıf kültürünü özellikle çocuklara yaymak gerekir. Çocukların kafasında köhnemiş bir kurumsal algı yerine, çağa uygun fevkalade güzel yapıların ortaya çıkarabileceğini öğretmek lazım. Geçmiş vakıflarında aynı şekilde çok güzel hizmetler ettiğini bilmeleri gerekir. Erzurum'da yaşayan ve ekonomik durumu iyi olan ailelerin bu tür vakıflar kurarak gelecek nesillere bir şeyler bırakmaları gerekir” diye konuştu.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yetim ve öksüz çocuklara verilen burstan yararlanan bir öğrencinin yazdığı teşekkür mektubunu okuyan Vali Altıparmak kurum tarafından verilen burslarla öksüz ve yetim olan birçok öğrencinin maddi sıkıntı çekmeden eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.
Restorasyon yapılan vakıf eserlerinin eski ve yeni hallerini gösteren resimleri de inceleyen Vali Altıparmak daha sonra buradan ayrıldı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı