G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ambulans şoförlerine sürüş tekniği eğitimi -

Ambulans şoförlerine sürüş tekniği eğitimi -

Ambulans şoförlerine sürüş tekniği eğitimi -

ErzincanErzurumArdahanKarsBayburt ve Iğdır'da görev yapan 112 Acil Servis personeline, farklı hava ve yol koşullarında güvenli şekilde ambulans kullanabilmeleri için ileri sürüş tekniği eğitimi verildi.

Erzincan'da eski havaalanı otoparkında verilen eğitime 6 ilden 24 personel katıldı. Teorik bilgilerin verilmesinin ardından personele, farklı hava ve yol koşullarına göre sürüş teknikleri öğretildi. Ambulans şoförleri, daha sonra sınava tabi tutuldu.

Erzincan 112 Acil Servis Hizmetleri Başhekimi Onur Tosun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ambulans sürüş teknikleri eğitiminin Doğu Anadolu bölgesinde ilk defa verildiğini belirtti.

Eğitime 6 ilden 24 personelin katıldığını dile getiren Tosun, 8 eğitmen tarafından verilen eğitimin 2 aşamalı olduğunu, ilk aşamada teorik ve uygulamalı bilgiler verilen personelin daha sonra eğitimci olmaları için değerlendirileceğini söyledi.

Eğitim koordinatörü Kadir Çetinkaya ise "Ambulans kullanan sağlık personeline ambulans sürüş teknikleri eğitimi veriyoruz. Sürücülere ilk 2 gün teorik, 3. gün sözel eğitim veriyoruz, 4. gün ise uygulamalı sınav yapıyoruz. Ambulans sürücülerinin panik anında, karşısına biri çıktığı anda yapacağı işlem, karda, buzda ve yağmurda ambulansı nasıl kullanacak ve nelere dikkat edecek, şehir içinde ve şehir dışında ambulans nasıl kullanılır, bu konularda genel eğitimleri verdik" diye konuştu.

Ambulans şoförlerinden Mustafa Yıldızoğlu da "Ambulans şoförlüğü dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Her ambulans sürücüsünün bu eğitimleri alması lazım" dedi.

Oğuzhan Tütüncü ise "Eğitimlerimiz gayet güzel ve başarılı geçti. Bu eğitimle eksikliklerimizi tamamlamış oluyoruz" ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı