G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ANKARA`DA ERZURUM GÜNLERİ

ANKARA`DA ERZURUM GÜNLERİ

ANKARA`DA ERZURUM GÜNLERİ

ANKARA`DA ERZURUM GÜNLERİ 

Ankara`da düzenlenen Erzurum Günleri başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere kabinenin de birçok bakanını ağırladı.

Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Erzurum Günleri" yoğun bir katılımla başladı. Erzurum Günleri için düzenlenen organizasyona Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Ankara`da yaşayan birçok Erzurumlu vatandaş katıldı. 

 

Erzurum`un yerel sanatçılarının yöresel türküleri seslendirdiği programda, ayrıca Erzurum`un yöresel oyunları da sahnelendi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, bir ara eline mikrofonu alarak meşhur Sarı Gelin türküsüne eşlik etti. Daha sonra bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum`un Ankara`da tanıtılması için çaba sarfedeceklerini belirterek, Erzurum`da gerçekleştirilen kış sporlarıyla Erzurum`un dünyaya tanıtıldığına dikkat çekti. 
Erzurumluların birçok ilde bir araya gelerek dernek kurduklarını belirten Bakan Akdağ, "Antalya`da da arkadaşlar çalışıyor. Orada da federasyon oluşturulacak" diye konuştu. 
Erzurumluların bir araya gelerek Erzurumlular Konfederasyonu`nu kuracaklarına inandığını kaydeden Bakan Akdağ, "Erzurum`un kalkınması, Doğu Anadolu Bölgesi`nin kalkınması anlamına gelir" şeklinde konuştu. 
Bakan Akdağ`ın konuşmasının ardından ise sahnede kurdele kesilerek Başkentteki Erzurum Günleri`ne start verildi. Kurdele kesiminin ardından Bakan Akdağ, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte stantları gezerek, memleketi Erzurum`un yöresel ürünlerinin tadına baktı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli