G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Arınç`tan 28 Şubat Süreci

Arınç`tan 28 Şubat Süreci

Arınç`tan 28 Şubat Süreci

ARINÇ'TAN 28 ŞUBAT SÜRECİ 

'Bu bir yargı süreci, yargı sürecinin de başlangıcı. Dolayısıyla bir soruşturmadan bahsedebiliriz. Bu soruşturmanın kapsamı genişler mi, bu yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargının işi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra yani davanın açılışını müteakip değerlendirmemiz daha uygun olur diye düşünüyorum.

Çünkü önceki davayı esas alırsak, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle ilgili olarak, davanın başlamasına bir kaç gün kala Bakanlar Kurulumuz davaya müdahil olmanın doğru olacağına karar vermişti.

 Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca belki değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz.'' 

İNTERNET MEDYASINA MÜJDE
Bu günlerde internet haftasını kutluyor Türk basını. 19. yıldayız. Yazılı basın ve internet basınıyla ilgili bazı kanuni hakların kanun içerisine konulmasını da görüştük. Bunun da önümüzdeki günlerde görüşmelerini gerçekleştirip Meclis'e çıkaracağız. 

KKTC Kıbrıs Türk Devletinin ismini alacak mı? sorusuna:

Bu konu gündeme gelmedi. Toplumlararası görüşmeler yapılıyor. Bir taraftan Hristofyas bir taraftan Eroğlu görüşmeleri sürdürüyor. Bir B Planı düşünülüyor. Öncelikle KKTC'nin açıklama yapması gerekir. Belki bu senaryoyu gündeme getirenler yararlanabilirler. 

KKTC Kıbrıs Türk Devleti olarak adlandırılıyor. Uluslararası toplantılarda bu ismiyle kabul görüyor. B Planı mıdır bundan sonra bu isim verilecek mi bilmiyoruz. 

Suriye sorunu:
Bu konu görüşülmedi. Kofi Annan ülkemize gelmişti. Beşir Atalay'la birlikte kampları ziyaret etti. Başbakanımızın bu kampları ziyaretşi bugünlerde söz konusu değil. Bugün bile devam eden operasyonlarda ölen insanlar var. Bunun dışında resmi ajanslardan gelen haberlerde tank bombardımanı gerçekleştiği belirtildi. Can kaybı yoktur. 

Başbakanımızın konuya ilişkin söylediği şeyler geçerlidir. Esed sözlerini tutmadı. Şiddet kesilmedi. Şehirlerde köylerde kasabalarda tanklarla kuşatılması gibi eylemlerde verilen sözler vardı ama Esed bu sözlerini tutmadı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu