G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ARTIK LİSELİ OLMA ZAMANI

ARTIK LİSELİ OLMA ZAMANI

ARTIK LİSELİ OLMA ZAMANI

ARTIK LİSELİ OLMA ZAMANI

 Palandöken`de AB fonlarıyla kızlar okula kazandırıldı   

Erzurum`da ilköğretim sonrasında aileleri tarafından çeşitli sebeplerle okula gönderilmeyen 39 kız çocuğu, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nce oluşturulan ikna ekipleri sayesinde eğitime kazandırıldı. Kız çocuklarının eğitim masrafları Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanacak.
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer`in girişimleri ile ilköğretim sonrasında, sosyo-ekonomik nedenlerle eğitimlerine ailelerinin izin vermediği kız çocukları orta öğretime kazandırıldı.Palandöken ilçesindeki 18 mahalle ve 3 köyde, ilköğretim sonrasında ailelerince okula gönderilmeyen 60 öğrencinin ebeveyni, ilçe milli eğitim müdürlüğünce oluşturulan 5 kişilik ikna heyeti tarafından ziyaret edildi. Çocuklarını okula göndermek istemeyen 39 aile ikna edildi. Kız çocuklarının eğitim, kırtasiye, yiyecek giderleri ise AB fonlarından elde edilen toplam 280 bin euro ile karşılanacak. Kız çocukları, orta öğretimde akademik destek ve yeteneklerine göre çeşitli okullarda eğitim görme imkanına kavuştu.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Esmer, ilçelerinde kız çocuklarının okula kazandırılması için yoğun çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Kaymakamlık olarak Avrupa Birliği`ne, `Artık Liseli Olmak Zamanı` projesini sunduklarını belirten Esmer, projenin kabul edildiğini anlattı. Proje kapsamında Dereboğazı Köyü`nde 30 kız öğrencinin eğitimleri için 120 bin euro, Kayakyolu İlköğretim Okulu`ndaki 50 kız öğrenci için 150 bin euro hibe aldıklarını dile getiren Kaymakam Esmer, "Okumaya meyilli ancak sosyo-ekonomik nedenlerle bu imkânı elde edemeyen kız çocuklarımızı okutacağız. Bunun için AB fonlarından destek sağladık. Gelecek eğitim öğretim dönemi öncesinde de yine ikna ekiplerimiz aileleri ziyaret edip, kız çocuklarını okula göndermeleri için çalışacak. Bu çocuklarımızın bütün giderlerini gerek kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfından gerekse AB fonlarından karşılıyoruz." şeklinde konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı