G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Av. Akşemsettin Uğur Kızılkaya Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Av. Akşemsettin Uğur Kızılkaya Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Av. A. Uğur Kızılkaya, "Halkımızın Adalete Erişiminde İlk Geldiği Yer Olan BAROMUZU Daha Etkin Bir Şekilde Yöneteceğiz"

 

 

Erzurum´un tanınmış, tecrübeli ve sevilen avukatlarından Akşemsettin Uğur Kızılkaya 6-7 Ekim tarihinde yapılacak olan Erzurum Baro Başkanlığına  aday olduğunu açıkladı.

Önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden "HUKUKU ÜSTÜN TUTAN SİYASET ÜSTÜ BİR BARO İÇİN ADAYIM" sözleriyle Erzurum Baro başkanlığına Aday olduğunu duyuran Av. Akşemsettin Uğur Kızılkaya, çok kısa sürede yola çıkmış olduğu sloganıyla başkan adaylığını çok geniş kitlelere duyurmayı da başardı.

Baro başkanlığına adaylığını açıklayan Kızılkaya´ya ulaşan haber merkezimiz Av. Akşemsettin Uğur Kızılkaya´nın ilk görüşlerini aldı.

Av. A. Uğur Kızılkaya, ?Önce Avukat? mottosuyla yola çıktığının altını çizerek, ?Baroda Değişim? taleplerine kayıtsız kalmayarak aday olmaya karar verdiğini söyledi. Kızılkaya ?Özellikle gençlerden gelen değişim arzusu ile duayen avukatların, diyaloğa açık, benmerkezci olmayan, etkili ve güçlü bir yönetim kadrosu isteği, bu kararı almamdaki en büyük etken oldu. Hoşgörülü, kapsayıcı, kimseyi ötekileştirmeyen, adil, kavga etmeyen, tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve belediyelerle iş birliği içinde olan, hem gençlerden hem de kıdemli avukatlardan oluşan bir baro yönetim kurulu ile Erzurum Barosu´na kayıtlı tüm avukatların, özlediği ve beklediği güçlü bir baro için, adayım? dedi.

Av. A. Uğur Kızılkaya, ?Hukukun özü, insan hak ve özgürlüklerinin, insanlık  onurunun korunmasıdır. Hukuk, insanların özgürlük, eşitlik ve güvenlik ihtiyaçlarına cevap vermek zorundadır. Bu, adaletin yerine getirilmesi olarak da tanımlanabilir. İnsan hak ve özgürlükleri sadece bireysel hakları değil, çıkar gruplarının haklarını ve toplumsal yararı da kapsar. Hakların herkese karşı korunması devlet olmanın bir gereği ve sorumluluğudur. Bu nedenle hukukun tarafsız ve bağımsız olarak örgütlenmesi gerekmektedir. Hukuku koruyacak olan yine onun kendi yapısallığıdır. Hukuk düzeninin asıl sahibi toplumun kendisi olmalıdır. Bu bağlamda hukuku toplum adına koruma ve kollama görevi, baroların varlık nedenidir. Barolar, öncelikle bir meslek örgütü olmakla birlikte hukuk sistemi içerisinde toplum ile etkileşim halinde olan kuruluşlardır. Barolar, hukuk sistemimizin topluma dönmüş yüzüdür.

?Yasalara ve hukuka bağlı bir toplum kültürü oluşturmak için var olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Baro Başkanlığına talip olduk: Çünkü, her siyasi görüşe saygı duyduğumuzu göstermek ve baronun siyaset üstü bir kurum olduğunu yaşatmak istiyoruz. Özellikle hem Yönetim Kurulunda hem de oluşturacağımız komisyonlarda her siyasi görüşten arkadaşımızın görev almasını ve baro için herkesin katkı sunmasına vesile olmak istiyoruz. Kısacası biz, daha önceki Başkan ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın taşıdığı bayrağı daha da ileriye taşımak istiyoruz. Emekleri ve öz verileri için de onlara ayrıca teşekkür ediyoruz?  şeklinde konuştu

Av. A. Uğur Kızılkaya, Seçildiğimiz takdirde öncelikle hukukun üstünlüğü ile bireysel hak ve özgürlüklerin korunması, adalete erişimin hızlandırılması ve yine adil yargılanmanın gerçekleştirilmesi için baroların faaliyet alanı çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Öncelikli hedefimiz; Meslektaşlarımızın meslekleri ile ilgili sorunlarının çözüme kavuşturulması olacaktır. Baromuzun gerek hukuk sistemi içerisinde gerekse toplum içerisinde daha etkin bir rol alması için çalışmalar ve etkinlikler yapacağız. Meslek içi eğitimlere ve stajyerlerimizin eğitimlerine ayrı bir önem göstereceğiz. Meslektaşlarımızın katılımı ile yapacağımız sosyal faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ve şehrimizin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Halkımızın adalete erişiminde ilk geldiği yer olan baromuzu bu alanda daha etkin bir şekilde yöneteceğiz.

Gazeteniz aracılığıyla değerli meslektaşlarıma da seslenmek istiyorum. 6-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Erzurum Baro başkanlık seçimlerinin baromuz için hayırlı olmasını diler hepinize teşekkür ederim.? dedi. 



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false