G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Avrupa Oyunları üçüncüsü Gör, çiçeklerle karşılandı

Avrupa Oyunları üçüncüsü Gör, çiçeklerle karşılandı

Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de yapılan 1. Avrupa Yaz Spor Oyunları´nda güreşte Türkiye´ye bronz madalya kazandıran Erzurumlu güreşçi Yakup Gör memleketi Erzurum´da çiçeklerle karşılandı.

Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de yapılan 1. Avrupa Yaz Spor Oyunları´nda güreşte Türkiye´ye bronz madalya kazandıran Erzurumlu güreşçi Yakup Gör memleketi Erzurum´da çiçeklerle karşılandı. 

Türkiye´ye bronz madalya kazandıran Erzurumlu Milli güreşçi Yakup Gör, yurda döndü. Milli güreşçi havalimanında coşkulu bir törenle karşılandı. Azerbaycan´ın Başkent´i Bakü´de yapılan yapılan1. Avrupa Yaz Spor Oyunları´nda Serbest güreş müsabakalarında 70 kiloda Türkiye´yi temsil eden Yakup Gör, üçüncülük maçında Sırbistanlı rakibini 17-6 mağlup ederek kilosunda üçüncü olarak bronz madalya kazanmıştı. Milli güreşçi, müsabakaların sonunda Türkiye´ye döndü. Memleketi Erzurum´a gelen 70 kilodaki güreşçi, havalimanında coşkulu bir törenle karşılandı. Milli güreşçi çiçeklerle karşılanıp, omuzlara alındı.

YAKUP GÖR TÜRKİYE´NİN GURURU OLMUŞTUR

Erzurum Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk, Antrenör İlhami Topaloğlu ve çok sayıda güreş sever ile güreşçiler ve Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımının sporcuları katıldı. Karşılama töreninde konuşan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bünyelerinde hizmet veren Güreş Eğitim Merkezi´nden (GEM) yetişen Yakup Gör´ün büyük başarılar elde etmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Yakup Gör, örnek sporculuk yaşantısı ve ahlaklı davranışları ile herkese örnek olmaktadır. Artık Yakup güreşte Avrupa ve Dünya´ya mal olmuş bir sporcu kardeşimizdir. Kendisine bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum" dedi.

KIRAÇ: SIRADA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU VAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Yakup Gör´ün Avrupa Oyunları´nda müsabakalarını canlı izlediğini belirterek, Yakup´un bronz madalya öncesinde şanssız bir maç kaybederek, altın ya da gümüş madalya alma şansını kaçırdığını belirterek, "Yine de ülkemize ve şehrimize bronz madalya ile döndüğü için Yakup Gör´ü tebrik ediyoruz. Bugüne kadar Yakup´u bu havalimanında Avrupa ve Dünya ikincisi olarak karşıladık. Avrupa oyunları üçüncüsü olarak karşıladık. Artık sırada Olimpiyat şampiyonu olarak Yakup´u karşılamak istiyoruz. İnşallah Yakup Gör, Rio 2016 Olimpiyatları´nda altın madalya kazanarak, olimpiyat şampiyonu olacak. Kendisine güvenimiz tam. Şimdiden Yakup´a başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Avrupa Yaz Spor Oyunları üçüncüsü milli güreşçi Yakup Gör, karşılama töreninin ardından omuzlarda aracına götürüldü ve konvoy eşliğinde evinin yolunu tuttu. Milli Güreşçi, kendisinin karşılama törenine istememesine rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Güreş İl Temsilciliğinin jestte bulunmasının kendisini gururlandırdığını belirterek, karşılamaya gelen herkese teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli