G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Aziziye Belediyesi demokrasi nöbetinde tam not aldı?

Aziziye Belediyesi demokrasi nöbetinde tam not aldı?

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 27 gün süren demokrasi nöbeti boyunca meydanları boş bırakmayarak, belediye imkanlarını da milli irade dadaş kahramanları için seferber etti

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla sona erdi. 27 gün boyunca Erzurum´da Yakutiye Kent Meydanı´nı dolduran binlerce vatandaş, milli iradeye sahip çıkarak demokrasi nöbeti tuttu. 
15 Temmuz´dan itibaren tüm nöbetlerde halkın içinde olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyesinin tüm imkanlarını da demokrasi nöbetçileri aziz millet için seferber etti. Her gün SMS atarak ilçe halkını meydanlara davet eden Başkan Orhan, 27 gün boyunca da demokrasi nöbetçilerine belediye standından su, simit, pasta vb. iaşeler dağıtarak, milli iradenin takdirini kazandı.
TEŞKİLATIYLA BİRLİKTE SEFERBER OLDU
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, teşkilat mensupları ve meclis üyeleriyle toplantılar düzenleyen Başkan Orhan, 15 Temmuz´un ardından önce ilçede demokrasi yürüyüşleri gerçekleştirdi, ardından ekibiyle birlikte tam kadro demokrasi nöbetlerinde boy gösterdi. Aziziye Belediye Meclisi de darbe girişiminin yaşandığı ilk günlerde yaptığı toplantıda hainleri şiddetle kınayarak, millete şükran mesajı yayınladı.
27 günlük demokrasi nöbetlerinde bir gününü belediyenin iş ve işlemlerini takip etmek için gittiği Ankara´da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde tutan Başkan Orhan, kalan 26 günün tamamında meydanda bulunarak vatandaşın içinden bir an olsun ayrılmadı. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa da zaman zaman hitap eden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, darbelere karşı demokrasi vurgusu yaparak, Erzurum halkına teşekkür etti.
HAİN GİRİŞİMİ KARDEŞLİK SESİYLE ENGELLEDİK
Erzurum´un Aziziye Tabyalarından başlayan mücadelenin bir örneğini 15 Temmuz´da bir kez daha sergilediğini ifade eden Başkan Orhan, ?Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize kast eden bir grup hain cuntaya karşı, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan emriyle milletimiz meydanları boş bırakmadı. 15 Temmuz´da demokrasimize vurulmak istenen darbeyi, birlikte kardeşlik sesiyle engelledik. Ordumuza ve diğer temel devlet organlarımızda sinsice yuvalanmış bir kısım hadsizin aziz milletimize, milli iradeye ve devletimize yönelik bu aşağılık girişimi, bu girişimi başlatan FETÖ terör örgütü mensupları ve liderini, içte veya dışta bu örgütü destekleyenleri ve bu hain girişimi bir kurgudan ibaretmiş gibi göstermeye çalışacak kadar alçaklaşanları kınıyorum. Bu kalkışma esnasında bütün bir dünyanın kanını donduracak cesaretle darbenin karşısında durarak, bu kanlı girişimi engelleyen milletimize sonsuz teşekkür ederken, vatan ve millet aşkına hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, aziz milletimize sabırlar diliyorum. Unutulmamalıdır ki tarihler boyunca uğradığı her saldırıda olduğu gibi 93 Harbi´nde veya Kurtuluş harbinde büyük fedakarlıklar gösteren, cumhuriyet meşalesini yakan bu kutlu şehrin evlatları, ne bugün ne yarın namlusunu millete çevirmiş tanklara selam durmayacak ve milleti hedef alan her türlü saldırıda aynı cesaretle ve aynı birliktelikle saldırganların karşısında duracaktır. Bu vesileyle bu kutlu şehrin halkına da ayrıca teşekkür ediyor, hainlerini ve işbirlikçilerini lanetliyorum.? dedi.
MİLLİ İRADENİN YILMAZ BEKÇİLERİNE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Demokrasi nöbetlerinin sürdüğü 27 gün boyunca meydanları boş bırakmayan Erzurum halkına teşekkür eden Başkan Orhan, ?Hain girişimin başladığı ilk andan itibaren Erzurum halkı topyekün tepkisini ortaya koymuş, ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla meydanları doldurarak cuntacılara güzel bir şekilde cevap vermiştir. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerimiz, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, kolordu komutanımız, emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız daha ilk andan itibaren güzel bir birliktelik örneği sergileyerek, hainlere karşı milli bir duruş ortaya koymuş, güvenlik güçlerimiz Erzurum´a da yuvalanmış hain işbirlikçileri kısa sürede derdest etmişlerdir. Devlet millet dayanışmasının en güzel örneğinin sergilenmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yine ilimizin medyası, görsel, yazılı ve internet medyası hain girişime karşı tek ses olarak milletinin ve devletinin yanında yer almıştır. Fedakar basın emekçilerini kutluyorum. Bunun yanında yüreği vatan, millet sevdasıyla atan hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, ?mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır´ düsturuyla meydanlara koşan değerli hemşehrilerime selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Rabbim milletimizi ve devletimizi bir daha böyle alçak girişimlere muhatap kılmasın. Bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.?
Öte yandan Aziziye Belediyesi üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan demokrasi ve şehitler mitingi hatırası konulu posterlere vatandaşın isimlerini graffiti ile yazarak hediye etti. Başkan Orhan imzalı ve demokrasi nöbetçilerine özel tasarlanmış bu çalışma da vatandaşların takdirini kazandı.



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli