G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN 220 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN 220 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN 220 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

AZİZİYE BELEDİYESİNDEN 220 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU 

Ilıca?da belediye tarafından yapımına 15 yıl önce başlanan ve inşaat halinde yarım kalan İş Merkezi tamamlanıyor. Aziziye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak olan bina, erkek öğrenci yurdu olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu?na kiraya verilecek. İlçenin yıllarına damga vurmuş sorunlarını birer birer çözüme kavuşturan belediye, 15 yıldır atıl durumda bulunan ve adeta çürümeye terk edilen binayı 220 öğrenci kapasiteli yurda çevirerek, ilçeye önemli bir değer daha kazandırmış olacak.

 Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 15 yıl önce yapımına başlanan ve imkansızlıklar nedeniyle yarım bırakılan iş merkezinin öğrenci yurduna dönüştürülerek, ilçeye hem sosyal, hem de ekonomik canlılık kazandırılacağını kaydetti.
 Öğrenci yurdu olarak hizmet verecek olan binanın 15 gün içerisinde tamamlanacağına işaret eden Başkan Cengiz, ?Yaklaşık 15 yıl önce iş merkezi şeklinde planlanarak yapımına başlanan bina inşaat halinde yarım kalmıştı. Birinci katta inşaat halinde satışı yapılan işyerlerini vatandaşımızı mağdur etmeden ücreti mukabilinde geri aldık. Daha sonra iş merkezini öğrenci yurduna çevirmek için çalışmalara başladık. 4 aydır süren hummalı çalışma sonucunda büyük mesafe aldık ve 10-15 gün içerisinde tamamlamayı planlamaktayız. Dış cephe giydirmesi tamamlandı, içinde tüm odalara banyo ve tuvalet yapıldı. 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip ve 3,5 kat olan bina, ilçenin gelişimine önemli katkı sunmuş olacak.? diye konuştu.
 İlçenin çehresini değiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Cengiz, ?Hizmette üçüncü yılımızı doldurmaya hazırlanırken, ilçenin tarihine damga vurmuş önemli sorunları da çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rutin belediye hizmetlerinden, dev yatırımlara önemli hizmetler gerçekleştirdik. Rekor seviyede asfalt ve kilitli taş çalışması yaparak bu alanda önemli sorunları bulunan ilçemizi hizmete doyurduk. Yaptıklarımızla asla yetinmiyoruz, çünkü yapacak çok işimiz var. Marka ilçe hedefine koşar adımlarla yürüyoruz. Aziziye özlenen ilçe konumuna gelecektir.? ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu