G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AZİZİYE İLÇESİNDE BÜYÜK TEDİRGİNLİK

AZİZİYE İLÇESİNDE BÜYÜK TEDİRGİNLİK

AZİZİYE İLÇESİNDE BÜYÜK TEDİRGİNLİK

AZİZİYE İLÇESİNDE BÜYÜK TEDİRGİNLİK

 Erzurum`un merkez Aziziye İlçesi`nde yaptırılan afet konutları, "Mardin`in Bilge Köyü`nde katliam yapan aileler yerleşecek" dedikodusu yüzünden ilçeyi karıştırdı.

Muş`un Varto İlçesi`nde 19 Ağustos 1966 yılında meydana gelen ve 2 bin 394 kişinin öldüğü depremde evlerini kaybeden Hınıs İlçesi`ndeki 76 aile için, felaketten 44 yıl sonra yaptırılan afet konutlarıyla ilgili olarak kulaktan kulağa fısıldanan "Bilge Köyü`nden aileler gelecek" iddiası, Aziziye İlçesi`nde tedirginlik yaşattı. 
Mardin`in Bilge Köyü`nde 4 Mayıs 2009 tarihinde 7`si çocuk, 44 kişinin öldürülmesiyle yaşanan katliamın sorumlusu olan ailelerin, Aziziye İlçesi`nde yaptırılan afet konutlarına yerleştirileceği yönündeki dedikodu, ilçede huzursuzluğa neden oldu.

"HALKI İKNA ETMEKTE ZORLANIYORUZ"

Aziziye İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu, Varto depreminin mağdurları için yaptırılan konutların bitme aşamasına gelmesiyle birlikte, ilçelerinde böyle bir dedikodunun kulaktan kulağa fısıldanmaya başladığını söyledi. 
Hergün onlarca kişinin belediyeye müracaat ederek, `katliam yapan aileyi istemiyoruz` dediğini anlatan Zaimoğlu, konutların Varto depreminin mağdurları için yaptırıldığına halkı ikna etmekte güçlük çektiklerini söyledi.

"44 YIL ÖNCEKİ DEPREM MAĞDURLARI 
OTURACAK"

Muş`un Varto İlçesi`ni yerle bir eden 1966 depreminde, Erzurum`un Hınıs İlçesi`ne bağlı Güller, Yeni Köy ve Yolüstü köylerinde de hasara neden olduğunu ve depremden etkilenen 76 aile için 44 yıl sonra afet konutu yaptırıldığını anlatan Zaimoğlu, "Bu konutlara iddia edildiği gibi Bilge Köyü`nde yaşanan katliamın ardından köyden çıkarılan aileler değil, 44 yıl önceki Varto depreminde evlerini kaybeden 76 aile oturacak" dedi. 
Toplam 87 metrekarelik kullanım alanı bulunan, 3 oda, 1 salon olarak 2 katlı inşa edilen konutların birkaç ay içerisinde Hınıslı ailelere teslim edileceğini ifade eden Zaimoğlu, "Bu kesinlikle bir provokasyon. Yanlış duyumlar yüzünden halk tepki gösteriyor. İnsanlarımızın bu tür provokasyonlara gelmemesini istiyoruz. İlçe halkı, bu tür dedikodulara itibar etmesin" diye konuştu.

İLÇE SAKİNLERİ ÇOK 
TEDİRGİN

Bazı ilçe sakinleri ise, söylentinin yayılmasıyla birlikte endişelerinin arttığını belirterek, "Yapılan konutlara kimin geleceği aslında çok önemli değil. Ancak Türkiye`yi sarsan bir katliamla anılan bir ailenin ilçemize getirilmesini istemiyoruz. Bunun haricinde, kimler o konutta yaşayacaksa, yaşasın. Onları elbette içimize alır, kısa sürede kaynaşırız. Ama katliam yapan bir aile buraya gelirse, çoluk, çocuğumuzu sokağa bile çıkaramayız, huzurumuz kaçar?dediler



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı