G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

?Aziziye´de Kadın ve Demokrasi Paneli

?Aziziye´de Kadın ve Demokrasi Paneli

?Aziziye´de Kadın ve Demokrasi Paneli

Aziziye Belediyesi kadınların toplumdaki yerini ve demokrasimizdeki önemini daha iyi anlatmak için Belediye Konferans Salonu´nda panel düzenledi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan videosunun gösterimiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Aziziye Kadın Kolları Başkanı Mualla Turan Saykal, kadınların hayatın her alanında aktif olduklarını ve yarınları inşa ettiklerine dikkat çekti.
Başkan Saykal,? Kadınlar çalışıyor, üretiyor, doğuruyor, büyütüyor, bugünleri ve yarınları inşa ederek toplum mimarlığı yapıyorlar. Biz toplum olarak aileyi temel almış bir kültüre sahibiz. Kadın, temeli sayılan ailenin tam merkezinden kabul edilir. İslam inancına göre kadına, anne kimliğiyle ayaklarının altına cennet serilerek en yüksek değer bahşedilmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,? Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil tüm toplum için eksikliktir? diyerek siyasetin de merkezine kadını almıştır. Ne mutlu ki biz kadınlara böyle bir kültüre, böyle bir siyasi anlayışa sahip bir ülkenin bireyleriyiz. Rabbim tüm dünyada işkence ve zülüm altında olan kadınlarımızın yardımcısı olsun. Kadınlar mutlu olsun ki daha yaşanılır bir ülke olsun.? diye konuştu.
8 Mart Dünya kadınlar gününün yalnızca bir günü ifade ettiğini ancak İslam hukukunda kadının her zaman değerli olduğunu belirten AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, ?Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde ve Kur´an-ı Kerim de kadınlarla ilgili bize büyük vazifeler yüklenmiştir. Biz bir gün değil de dolayısıyla her gün annelerimizi, kadınlarımıza, kız kardeşlerimizi, komşularımızı, herkesi hatırda tutmak, onları her gün hatırlayarak onların yanlarında yer almak durumundayız ? dedi.
 
TOPLUMUN HER ALANINDA KADINLARIMIZIN DEĞER VE ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ
Belediye çalışmalarının yer aldığı video gösteriminin ardından konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kadınların her zaman değerli olduklarına dikkat çekti.
Başkan Orhan, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde çeşitli etkinlikler ve programlar yapıyoruz. Bizler 8 Mart Dünya kadınlar gününün haricinde de kadınlarımızın hem toplumsal yaşam içerisinde, hem aile yaşamı içerisinde, hem iş yaşamının yanı sıra siyasette, politikada ve bütün alanlarda ne kadar değerli ve önemli olduklarının farkındayız.? şeklinde konuştu.
 
KADININ OLDUĞU YERDE ESTETİK VE ZERAFET VARDIR
Kadının olduğu yerde estetik ve zerafetin olacağını ifade eden Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:? Kadının elinin dokunduğu yerde mutlaka ve mutlaka katma değer ile birlikte pozitiflik olur. Dolayısıyla liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın da her zaman vurguladığı; hem siyasette kadının değeri ve önemi, hem de toplumsal yaşamda kadının değer ve önemini Türkiye´nin son 15 yıllık geçmişine baktığımızda ortaya çıkan bu güzel tabloyla hep birlikte görüyoruz. Bunların sadece lafta değil icraatlerle de gerçekleştiğinin canlı ve somut örnekleri hepimizin yaşamında bulunmaktadır?
 
YAPILAN ÇALIŞMALAR KADINLARIN BAKIŞ AÇISIYLA DA DEĞERLENDİRİLMELİDİR
Günümüzde kadınlar aktif olarak siyasette yer aldıklarına dikkat çeken Başkan Orhan, ?Kadınlarımızı sadece kadın kollarının çalışmaları olarak değil, ilçe yönetimi ve il yönetimlerinde aktif olarak ilgili karar alma mekanizması içerisinde göreceğiz. Dolayısıyla bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle kadınlara vermiş olduğu önemin aslında somut bir şekilde hayata geçildikten sonra da değerlendirmesini yaparak ne kadar faydalı, ne kadar güzel ve ne kadar anlamlı olduğunu da bu şekilde gözlemlemiş oluyoruz.? diye konuştu.
Başkan Orhan:? Kadınlarımızın yalnızca 8 Mart tarihinde değil her zaman bizim nazarımızda farklı bir yerleri ve durumları olduğunu ifade etmek istiyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kadınlarımızın düşüncelerine, görüşlerine ne kadar kıymet verdiğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Önemli olan yapılan çalışmalara bir de kadınlarımızın bakış açısıyla değerlendirmek? dedi.
Programda Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, AK Parti Aziziye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mualla Turan Saykal, çeşitli kurumlarda görev yapan ve ilçede yaşayan kadınlar yer aldı.
Panelin sonunda katılımcılara kırmızı ve beyaz güllerin yanı sıra çeşitli hediyeler takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: Aziziye Kadın Demokrasi Paneli
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false