G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

AZİZİYE`YE YENİ ÇEHRE

AZİZİYE`YE YENİ ÇEHRE

AZİZİYE`YE YENİ ÇEHRE

AZİZİYE`YE YENİ ÇEHRE

Aziziye Belediyesi ilçeyi güzelleştirmek için çalışmalarına hız verdi. İlçe genelindeki tüm parklara 35 adet kamelya yerleştirecek olan belediye çalışmalarına başladı. Ayrıca kent mobilyalarıyla ilçeyi süsleyecek olan belediye, Aziziye?yi görsel anlamda özel ve örnek bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ?marka ilçe? hedefiyle yola çıktıklarını ve ilçenin çehresini değiştirecek atılımlar gerçekleştirdiklerini belirtti.
İlçedeki 10 parka 35 adet oturma banklarıyla birlikte kamelya koyulduğunu belirten Başkan Cengiz, ?Hemşehrilerimizin huzur içinde, temiz ortamlarda dinlenmeleri, boş vakitlerini değerlendirmeleri için tüm parklarımızı kamelya ve kent mobilyalarıyla donatıyoruz. Caddelerimizde de kent mobilyası anlamında bir çalışma yapacağız. Amacımız parkı, bahçesi, caddesi, sokağı ve yeşil alanıyla örnek bir ilçe oluşturmak ve burada yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu göstermektir. Yaptığımız çevre düzenlemeleri ve çalışmalarda bu amaç içindir.? dedi.

Geçtiğimiz yıl ilçenin çeşitli bölgelerine son derece dekoratif ve kapsamlı 7 adet çocuk oyun grubu yerleştirildiğini hatırlatan Başkan Cengiz, ?Her geçen gün yeni bir ihtiyaca cevap veriyoruz. Geçtiğimiz yıl çocuk oyun grubu yerleştirdik, bu yıl da kent mobilyalarını yeniliyoruz. Yapılan çalışmalar ilçemizde yediden yetmişe toplumun her kesimini ilgilendiren hizmetlerdir. Yaptığımız hizmetlerde her ayrıntıya büyük önem veriyoruz. Çocuk oyun gruplarında bir ilki gerçekleştirdik ve engelli hemşehrilerimizi de düşünerek, ilk defa engelli parkı ilçemizde yaptık. Şimdi de tüm parkların çevresine kamelya ve oturma bankları yapıyoruz. Çocuklar parkta oynarken, anne babaların da huzur içinde oturacakları son derece dekoratif bank ve kamelyalar yerleştirdik. İlçemize hayırlı olsun.? ifadelerini kullandı.

İlçede daha önce de kavşak ve refüjlere mevsim şartlarına uygun ağaç ve çiçek dikildiğine işaret eden Başkan Cengiz, şunları söyledi: ?Geçtiğimiz yıl refüjlere, mavi ladin, batı ladini ve sarıçam gibi mevsim şartlarına uygun, görsel güzelliği olan ağaçlar, kavşak ve refüjlere de meilland gülleri diktik. Bu yıl da Büyükşehir Belediyemiz Milli Egemenlik Caddesi?nin kaldırımlarını yenilerken, biz de İstanbul?dan temin ettiğimiz süs elması, süs eriği, katalpa ve kalın yapraklı dut ağacı desteğinde bulunduk. Bu ağaçlar Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi?ne yeni bir çehre kazandırdı. Ayrıca yaz sezonunda dikilen mevsimlik çiçeklerle birlikte, meilland gülleri de açtı ve ilçemiz adeta çiçek bahçesine döndü. Yapılan bu çalışmalar, hizmetin en güzeline layık olan hemşehrilemiz içindir. Bundan sonra da ilçemizi güzelleştirmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.?




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı