G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

 

İstanbul Düşünce Vakfı tarafından 15 temmuz sonrası yapılan anket çalışmasında yaklaşık bin 200 kişi ile yüzyüze görüşüldü.

 

 

Anket sonuçlarına göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim göstererek yüzde 47´den 70´e yükseldi.

 

 

 

Öte yandan Ankete katılanlardan yüzde 46´sı 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sokağa çıkarken, katılımcılardan yüzde 58 ise "demokrasi nöbeti"ne ya da mitinglere katıldı. Katılımcılara yöneltilen "Darbe karşıtı gösterilere ve demokrasi nöbetlerine katılma amaçlarınız?" şeklindeki bir soruya ise vatandaşlar, yüzde 92 ile millet iradesine sahip çıkmak ve darbe tehlikelerine karşı önlem almak olduğunu kaydetti.

 

Vatandaşların yüzde 92´si FETÖ ile dış güçlerin oyunlarına dur demek ve yüzde 88´i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile seçilmiş hükümete destek vermek için nöbetlere katıldıklarını belirtti.

 

Araştırmaya katılanlar, darbe girişiminde yüzde 90 ile ABD ve NATO´yu sorumlu tuttu. Darbe girişiminin nedenleriyle ilgili katılımcılar "Devlet ve hükümetlerin 1980´den beri FETÖ´ye karşı tedbirsiz ve iyimser olması", "TSK´nın darbeci geçmişi ve toplum karşıtı aldığı pozisyon-vesayetçi karakteri" ile "AK Parti´yi darbe dışında yönetimden uzaklaştıracak yöntemlerin kalmaması" cevaplarını verdi.

 

 

Katılımcılara, ankette 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında siyaset ve bürokraside ön plana çıkanlara ilişkin kanaatlerin değişip değişmediği de soruldu.

 

 

 

 

Aynı ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan´a

Erdoğan´a yönelik kanaatler olumlu yönde değişim göstererek yüzde 78´den yüzde 85´e yükseldi.

 

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkındaki olumlu kanaat yüzde 60´tan 69´a, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım´ın yüzde 66´dan 75´e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yüzde 21´den 30´a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin yüzde 47´den 70´e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar hakkındaki ise yüzde 60´tan yüzde 75´e çıktı.

 

 



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Anahtar Kelimeler: Bahçeli duyulan Güven arttı
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı