G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bakan Soylu´dan Başkan Sekmen´e övgü

Bakan Soylu´dan Başkan Sekmen´e övgü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti. 
Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere kente gelen Bakan Soylu, Başkan Sekmen ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sekmen, ?Yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi çalışma alanı il sınırları oldu. Eski tabirle köylerden yeni tabirle mahallelerden başlayarak içme suyu, kanalizasyon, grup yolları, okullar, camiler, köy konakları, taziye evleri, Kur´an kursları; ilçelerimizin altyapısı, prestij caddeleri, cephe sağlıklaştırılması, yeşillendirilmesi, güzelleştirilmesi, peyzajı; il merkezimize başta altyapı ve kentsel dönüşüm olmak üzere sosyal, sportif, sanatsal, kültürel eserler kazandırma konusunda önemli bir gayret gösteriyoruz? dedi.
Dönemin sonunda Erzurum´u farklı bir konuma taşıyacaklarını söyleyen Sekmen, şöyle devam etti: ?Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın aktif gayreti ve ileri görüşlülükleri ile koydukları 2023, 2053 ve 2071 hedef ve vizyonları bize önemli bir katkı sağlıyor. İstiyoruz ki şehrimizi hem şehircilik bakımından hem de yatırımlar bakımından önemli bir yere taşıyalım. Biz Doğu Anadolu´yu, Güneydoğu Anadolu´yu yatırım ve üretim merkezi haline getiremezsek sıkıntılarımız devam eder. Şunu da görüyoruz ki, Allah´ın bölgelerimize vermiş olduğu doğal imkânlar var. Erzurum´da başta kış turizmi, yayla turizmi, yüksek irtifa kamp merkezi, hayvan yetiştiriciliği, organik tarım, yer altı madenleri ki Erzurum yer altı madenleri bakımından çok zengin, akarsular ve güneşten istifade etmek bakımında önemli imkânlara sahibiz. İnşallah bunları değerlendirerek şehrimizi ve bölgemizi kalkındırmayı hedefliyoruz. Etrafımızdaki 15 vilayet merkez olarak Erzurum´u görüyor. Yine İran, Azerbaycan ve Gürcistan´a komşu sayılabilecek konumda bir vilayetiz. İstiyoruz ki, bunların merkezi bir konumda bulunan Erzurum´u ticaret ve sanayi merkezi yapalım.?
?Erzurum kalkınmada 6. derece bölge ilan edilmeli?
Başkan Mehmet Sekmen, şehrin Kalkınmada 6. Derece Bölge içerisinde ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Sekmen, ?Erzurum, Kalkınmada 5. Derece Bölge´de. Cumhurbaşkanımıza da Başbakanımıza da arz ettim. Sizin de katkınızı bekliyoruz. Erzurum mutlaka Kalkınmada 6. Derece Bölge ilan edilmeli. Çünkü Erzurum etraftaki vilayetlerin merkezi konumundadır. Burayı kalkındırabilirsek, burayı geliştirebilirsek bölgenin gelişmesini sağlayabiliriz. Bundan 40-50 yıl önce Erzurum bir ticaret merkeziydi. Bunu kaybetmek üzere. Bunu yeniden canlandırmak, bir de sanayi ilave ederek ve saymış olduğumuz imkânları da katarak Erzurum´umuzu geliştirmek zorundayız. Erzurum´da 20´nin üzerinde tabyamız mevcut. Bu da şunu gösteriyor; Erzurum tarihte önemli bir merkez. İç Anadolu´ya açılan bir kapı. Burayı sağlam bir şekilde tutmamız lazım. Bunu yapamazsak buradan imkânı iyi olan insanlar gidiyor, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren insanlar buraya göç ediyor. İmkânı iyi olan insanların buradan göçünü durdurmamız, imkânı iyi olan insanları burada yaşatmamız lazım. Bu konuda sizin katkınızı ve desteğinizi bekliyoruz.? şeklinde konuştu.
?Başkan olur olmaz ortaya koyduğunuz performansı takdir ediyoruz?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Başkan Sekmen´den övgüyle bahsederek, ?Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olur olmaz ortaya koyduğunuz performansınızı takdir ediyor ve kutluyoruz? dedi.
Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Erzurumlu hemşerilerimize hak ettikleri hizmeti ulaştırmada gösterdiğiniz üstün gayretten ötürü tekrar tebriklerimi ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Erzurum doğunun merkezidir. Hem ticaret merkezidir hem ulaşım merkezidir, hem ekonomi merkezidir hem de kendine ait çok önemli bir liderliği söz konusudur. Coğrafyanın ve medeniyetin vermiş olduğu zenginlikler dönem dönem hissedilmeyebilir ama bilinmelidir ki o tarihi, coğrafi ve ekonomik zenginlikler oranın kendine ait hususiyetinden kaynaklanır. Erzurum´un da öyle bir hususiyeti var. Onu da sizin göstereceğiniz önemli gayretler, Kıymetli Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ´ın, milletvekillerimizin ve Erzurum´daki tüm yöneticilerimizin ortaya koyacakları heyecan Erzurum´u gelecekte çok daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde söylediğiniz alanda gelişmeler söz konusu olur. Bizde bunlar için gayret gösteren tarafta oluruz. Özellikle benim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı alanındaki önemli meselelerden bir tanesi de istihdam ve çalışma hayatının ülkenin her noktasında gelişmesidir. Bu açıdan en önemli unsurlardan bir tanesi de göçtür. Erzurum, insanıyla beraber Türkiye´nin her tarafına cesaret vermektedir. Erzurum´un ekonomik ve çalışma hayatının da gelişmesi ve istihdamının iyi bir noktada oluşması bizim en temel hedeflerimizden bir tanesidir. Erzurum´un bir taraftan ulaşım merkezi olması, çevre ülkelerle ciddi bir ulaşım kanalını oluşturması Erzurum´un ?Cazibe Merkezi´ olması konusundaki gelişimini çok net bir şekilde ifade etmektedir. Burada oluşturulacak kaynaklar, hükümetin ve devletin buraya sunacağı kaynaklarla birlikte bu hedeflerle buluşulacaktır.?
?Erzurum başkan sekmen ile çok iyi bir konuma gelecek?
Bakan Soylu, Erzurum´un Başkan Sekmen ile çok iyi bir konuma geleceğini bildirdi. Soylu, ?Belediyeciliği bilen, bu konuda maharetini tüm tecrübesiyle ortaya koymaya çalışan bir kişi olarak Erzurum´u bu dönemin sonunda, bu dönemin başından çok daha iyi bir konuma getireceğinize inanıyoruz. Dönemin sonunda bu çok daha iyi anlaşılacaktır. Burada iyi hizmetler ortaya konuluyor, iyi hizmetler gerçekleştiriliyor ve bu iyi hizmetlerle de birlikte iyi bir noktaya doğru hep beraber ilerleniyor. İnşallah şehircilik meselesinde, belediye yönetimi meselesinde tüm Türkiye tarafından kabul edilen AK Parti´mizin özelliği Erzurum´umuzda da kendisini milletimizle buluşturmaya devam etmektedir. Bu bizim yüz akımızdır. Buna inanıyoruz. Bu vesileyle yapacağınız hizmetler sadece Erzurum´a değil, çünkü sizin hem İstanbul´da belediyecilik tecrübeniz var hem milletvekilliği tecrübeniz var hem de Genel Merkezimizde yerel yönetimlerle ilgili tüm Türkiye´ye ortaya koyduğunuz bir tecrübeniz var. Bu tecrübelerin her birinden, kendimi Erzurumlu hissederek söylüyorum, istifade ediyoruz. Bu beş yıl, bu istifadenin zirvesine çıksın istiyoruz. Biz Erzurum´un emrindeyiz. Erzurumlunun da emrindeyiz. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Erzurum´a yapacağımız her şey bizim için bir şereftir. Çünkü Erzurumlu kadir, kıymet bilen insandır. Bunun altını çizmek istiyorum. Allah hizmet etmeyi, eser bırakmayı herkese nasip etmez. Hizmet etmek ve eser bırakmak bir nasip işidir. Cenab-ı Allah´ın nasibidir. Onun için Erzurum´a yapılacak her eserde eğer bizim de bir katkımız varsa kendimizi bahtiyar hissederiz.? ifadelerini kullandı.



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false