G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Bakan Erdoğan`dan Talimat

Bakan Erdoğan`dan Talimat

Bakan Erdoğan`dan Talimat

BAKAN ERDOĞAN'DAN TALİMAT

  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tortum Şelalesi'nde yaşanan kirlilik haberleri üzerine kirliliğin önlenmesi amacıyla Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gerekli çalışmaların başlaması talimatını verdi. 

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediye Başkanlığı ile birlikte incelemelerde bulunmak amacıyla Tortum Şelalesi'nde çalışmalara başladı. Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, yerinde yapılan incelemeler sonucunda Tortum Şelalesi'nde 

yaşanan kirliliğin sebebinin bölgeye piknik yapmak amacıyla gelen duyarsız vatandaşların çevreye bıraktığı atıkların, şelaleye yakın yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların çevreye attığı evsel atıkların ve özel işletmelerin sebep olduğunu söyledi. Buluç, Tortum Şelalesi'nde yaşanan kirliliğin önüne geçmek için alınan önlemler hakkında şöyle konuştu: 

"Kirliliğe sebebiyet veren özel işletmelere idari yaptırım uygulanacak. Etrafta oluşan çöplerin toplanması, çöp konteynırlarında biriktirilmesi, yakılmaması Uzundere Belediyesi tarafından belirtilen çöp sahalarına boşaltılması tesis sahiplerine bildirilecek. Şelaleye yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar kirliliğe sebebiyet vermeleri halinde gerekli cezai işlemlerin yapılacağı konusunda uyarılacak." 

Ayrıca Rasim Buluç Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi için 'Koruma Amaçlı İmar Planı' çalışmalarının başladığını belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.3 ° / 1.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu