G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başbakan Binali Yıldırım´dan müjde

Başbakan Binali Yıldırım´dan müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında müjde üstüne müjde verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

Teröre yardım ve yataklık eden HDP´li belediyeleri de eleştiren Başbakan Yıldırım, müjde üstüne müjde verdi. 

Binali Yıldırım´ın konuşmasından satır başları:

Dün Elazığ´da tren yolundan geçmeye çalışırken 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ´da hayatını kaybeden tarım işçilerine rahmet diliyorum. Her şey insanla başlıyor insanla bitiyor.

Ne önlem alırsanız alın insan hatasını ortadan kaldırabilecek bir makina icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Önümüzde bayram var herkes dikkatli olmalı. Siz siz olun kurallara uyun, yolların kralı olmaz yolların kuralı olur.

"TÜRKİYE´NİN MESELELERİNİ ÇÖZMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

65. Hükümeti kurduğumuz günden bu yana yaklışık 1 ay oldu. Türkiye´nin meselelerini çözmek için canla başla çalışıyoruz. Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasimizi geliştirmek, hukuk devletinin yerleşmesini sağlamak, vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu artıracak tedbirleri almak.

Türkiye´yi daha ileri götürmek, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti geçmişten aldığı tecrübeyi geleceğe yaşıyan bir Türkiye partisidir. 

"GÜÇLÜ MİLLET GÜÇLÜ ORDU İLE MÜMKÜN OLUR"

Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Burgazada Korveti´ni denize indirme, Kınalıada Korveti´ni kızağa koyma törenine katıldık. Gurur duyduk, göğsümüz kabardı. Bir zamalar bu gemileri paraları verdiğimiz halde dışarıdan teslim alamıyorduk.

74 Harekatı´nda bizi yüzüstü bırakanlar, bugün Türkiye´nin savunma ve caydırıcılık alanında, o günlerde yaşadığımız sıkıntıların bize öğrettiği tecrübeden geldiğini herkes anlamıştı. Savunma sanayine son 14 yılda 30 milyar dolar kaynak aktardık.

Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Her alanda olduğu gibi savunma sanayinde de kendi kendine yeterliliğimizi artırmamız, Türkiye ve bölgenin geleceği için olmazsa olmazdı. Kendi İHA´mızı yapabiliyoruz, şimdi silah donanımlısını yapıyoruz, tankımızı, milli piyada tüfeğimizi, bölgesel uçak projemizi yapıyoruz, helikopterimizi yapıyoruz.

Yerlilik oranını yüzde 20´den yüzde 60´ın üzerine çıkardık. Yerlileştirme yetmez, millileştirme de çok önemli Türkiye güçlendiği oranda dostlarına güven veriyor, düşmanlarına korku salıyor. Güçlü millet güçlü ordu ile mümkün olur.

OKULLARIN TATİLE GİRMESİ...

Cuma günü okullar tatile girdi. 18 milyon yavrumuz karnelerini aldılar, güzel bir tatili hak ettiler. Yıl boyunca üzerlerine titreyen 1 milyon öğretmenimiz de yaz tatiline girmiş oldu.

Gözlerimi açtığım İstanbul´da Piri Reis İlkokulu´na gittik. Okuduğum okulu, mahalleyi görüp hemşerilerimle çok güzel anlar yaşadım. O tarihleri düşündüm, büyükşehirdeki çocuklar arasında öğrenciliğin ne kadar zor olduğunu hissettim, yaşadım.

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN HAYATİ YAZICI BENZETMESİ

Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, ´müdür senin sınav kağıdını vermedi´ dediler.

Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey´e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. ´Sen öğretmen mi olacaksın´ dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. ´Beni görmüyor musun, hadi defol git´ dedi. İki gün ağladım.

Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirmişti. Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor.

Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık.

"İYİ Kİ AK PARTİ VAR"

AK Parti bütün Türkiye´nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar.

İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye´nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var.

GÜVEN VE İSTİKRAR

Türkiye´de demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte gelişiyor. Türkiye büyüyor ama dünya ekonomileri küçülüyor. Bütün umut erici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimedir; Güven ve istikrar. Sağlam ve güçlü iradeyle 14 yılda Türkiye ekonomisin şaha kaldırdık.

"EZBER BOZAN DÜZENLEMELER GELİYOR"

Hükümet programımızı açıklarken, daha fazla üreteceğiz demiştik. Yatırıma, istihdama, ihracata daha fazla kafa yoracağız. Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bir araya geldi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu´nda bir dizi kararlar aldı. Burada, üreten, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran bir ekonomi. Mali disiplinden vazgeçmeden gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler var.

Yatırımcı önündeki kırtasiye işlerini kaldırıyoruz. Yeter ki yatırım yap, bu ülke insanları için iş, aş alanları oluştur. Onlarca belge, harçlar, vergiler... Yatırımcılar pes ediyor. Bunları ortadan kaldıracak, ekonomiye katkı sağlayacağı bütün imkanları sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Ezber bozan düzenlemeler geliyor. Nitelikli beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz.

Diğer ülkelerde gerek Türk vatandaşı, gerek başka ülke vatandaşları olsun yetişmiş, uzman insanları ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni hatta vatandaşlık dahil olmak üzere kolaylık sağlayacağız. Daha fazla yatırımcı gelmesini sağlayacağız.

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis´e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?

"GELECEĞİMİZİ OLUMSUZA ÇEVİRMEK İSTEYENLER..."

Son 26 çeyrektir Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinin kırılgan olduğunu söyleyenlere selam olsun. Geleceğimizi olumsuza çevirmek isteyenler içeride ve dışarıda terör örgütlerini üzerimize salıyor. Milletimiz onların gerçek yüzünü gördü.

"TERÖRE MALİ DESTEK VEREN BELEDİYELERİN HESABINI GÖRMELİYİZ"

Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmeliyiz. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millleti için kullanmayan yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Marifet Doğu´nun Güneydoğu´nun yaıtırımlarına engel olmak değildir. Vatandaşon önüne hendekler, çukurlar açmak değildir. Şimdi yeniden yapılanmayı ele alıyoruz. Bölgede cazibe merkezleri oluşturuyoruz. 

 

Kaynak:Haber10



  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli