G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN SORULARI CEVAPLADI

BAŞBAKAN SORULARI CEVAPLADI

BAŞBAKAN SORULARI CEVAPLADI

BAŞBAKAN SORULARI CEVAPLADI
BDP Meclis`e dönme kararı nasıl değerlendiriyorsunuz, anayasa çalışmaları kapsamında BDP ile görüşülecek mi?
Daha önce BDP`nin de Meclis`e geleceğini söylemiştim aynı şeyi CHP için de söylemiştim. Dün de bu beklentimiz gerçekleşti. Bu konuyla ilgili Meclis`te grubu olanlarla adımı attık. Dikkat ettiyseniz ABD dönüşü, "Terörle mücadele, siyasi kurumlarla müzakere dedim".Neyin olacağını biz kestiriyoruz. Gruplarını oluşturmaları halinde beşli heyetimiz onlara da randevu mektubu yazar heyetimiz ziyaret eder. Dünkü görüşme olumlu geçti. Bugün de CHP grubuyla görüşülecek. 2012`nin ilk yarısında biz bu işi bitirelim istiyoruz.
 
Yazıcıoğlu İddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz, görüntüleri izlediniz mi?
İzlemedim.Konu ilgili savcılık soruşturması sürüyor. Araştırma komisyonu da kurmuştuk. Yargı süreci içerisinde süratle bu konunun neticelendirilmesini arzu ediyoruz. Herkes rahat etmiş olacak.
 
Batman`da kurtarılamayan bebek ve kaçırılan 12 öğretmen...
Konu ile ilgili değerlendirmelerimi Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptım. Siz bu işleri ne kadar görüntülerseniz, biz ne kadar dile getirirsek, o kadar onlara yarıyor. Bu sebeple bizleri bu konularda fazla konuşturmayın.
 
Palemento dışı siyasi partilerle anayasa görüşmeleri yapılacak mı?
Meclis`te grubu olanlarla uzlaşma komisyonu kurulacak. TBMM Başkanımız bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra bu işin yol haritasını komisyon çizecek. Ama biz başında beri akademisyenlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, halkımızla, parlemento dışı siyasi partilerle de müzakere edilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Bazı partilerin değişik dönemlerde anayasa çalışmaları olmuştu. Onlardan istifade edeceğiz. Ama halkımızın ne dediği bizim için çok önemli.
 
Mavi Maramara saldıran askerlerin kimliklerin belirlenmesi soruşturmayı nasıl etkiler?
İsrail`in sıkıntısı uluslar arası hukuktan kaynaklanıyor. Konu uluslararası mahkemelerde görüşülüyor. Özür konusu, tazminat konusu, ambargonun kaldırılması konusu İsrail`i rahatsız ediyor. Biz şehitlerimizin her an yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak onların destekçisi, bu konuların takipçisi olacağız.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli