G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

Erzurum`da önceki gün açılış töreni yapılan 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları`nda 83 yaşındaki bir ciritçinin geçişinden etkilendiği için ayakta alkışlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı`ya hareket etmeden önce havalimanında yaptığı açıklama cirit sporunun lig haline getirilerek, yaygınlaştırılacağını söyledi. 

 

Başbakan Erdoğan, dün Ağrı`ya gitmeden önce Erzurum Havalimanı`nda önceki gün açılış töreni yapılan 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları törenini değerlendirdi. Törenin görsellik anlamında muhteşem olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Erzurumlu Dadaşların törene soğuk havaya rağmen ilgi alakası çok çok iyiydi. Program muhteşemdi.

 

 Temennimiz odur ki centilmenlik anlayışı içerisinde 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları neticelenir. Erzurum Türkiye`nin yeni farklı bir çekim alanı haline gelir.
Emeği geçen bakanlarıma, teknokrat, bürokrat, ilgili federasyonları tebrik ediyorum" dedi. 
Törende en çok Anadolu Ateşi grubunun gösterisinde 83 yaşındaki bir ciritçi dedenin atla başı çekmesi bölümünden etkilendiğini ve ayakta alkışladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Yaşlı amcamız 83 yaşındaymış. O atın üzerinde başı çekmesi çok önemliydi. Biz cirit sporunun bundan sonra adeta yaygın hale getireceğiz" diye konuştu. 
Başbakan Erdoğan, cirit açıklamasını yaptığı sırada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak`ı yanına çağırıp, `beyefendi` diye hitap ederek "cirit`i yaygınlaştıracağız" talimatı verdi. 
Başbakan Erdoğan, daha sonra `Ana` uçağıyla Ağrı`ya hareket etti.

 

Erzurum`da öğrencilere 
karne dağıttı   
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Cumhuriyet Lisesi`nde karne dağıtım törenine katıldı.
25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları`nın açılış törenine eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan, geceyi Dedeman Otel`de geçirdi. Sabah saat 10.00 sıralarında otelden ayrılan Başbakan Erdoğan, basını atlatarak Cumhuriyet Lisesi`ne geçerek karne dağıtım törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, buradan havaalanına geçerek açılışlara katılmak üzere Ağrı`ya hareket etti. 

Erdoğan: Kadın milletvekili 
sayısı daha da artırılacak   
  Erzurum?da gençlerle bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadın milletvekili sayısının daha da artırılacağını söyledi. 
Erdoğan siyasette gençlerin daha fazla rol üstlenmesini daha fazla sorumluluk almasını samimiyetle arzuladıklarını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: ?Seçilme yaşını 25`e çektik. Niye bizden önceki hiçbir iktidar gençlerin seçilme yaşını 25`e indirmedi? Neredeydiler bunlar? Ben daha da ileri gidiyorum. Biz seçme ve seçilme yaşını aynı yapmalıyız. Şimdi bu tartışmaya girer diye burada açmıyorum. Çünkü neyi söylersek tartışılıyor. Bundan da memnun oluyorum. Zor olan seçilmek değildir, zor olan seçmektir. Manava gidersin, sağlam domates ve çürük domates... Orada sağlamla çürüğü ayırabiliyorsan maharet odur. Meyveyi aynı şekilde ayırt edebiliyorsan maharet odur. İnsanda kaliteyi yakalayabiliyorsan maharet odur. Sen kalkıp seçme hakkını 18 olarak veriyorsun ama seçilmeye 30 diyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi?``
Başbakan Erdoğan, haziran ayında yapılması düşünülen genel seçimlerde, diğer partilerin nasıl hareket edeceğini bilmediğini, ancak AK Parti`nin 25-30 yaş arasındaki gençlerden milletvekili adayı göstereceğini bildirdi. Parlamento`ya gençleri taşıyacaklarını belirten Erdoğan, kadın milletvekili sayısını daha da artıracaklarını ifade etti.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false