G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN`DAN SONRA AKDAĞ`DA HELALLİK İSTEDİ

BAŞBAKAN`DAN SONRA AKDAĞ`DA HELALLİK İSTEDİ

BAŞBAKAN`DAN SONRA AKDAĞ`DA HELALLİK İSTEDİ

BAŞBAKAN`DAN SONRA AKDAĞ`DA HELALLİK İSTEDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Haziran`da milletin hizmete oy verdiğini, geçici memniyetlerin, balayı memnuniyetlerinin partilere ve kimseye faydası olmadığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan sonra ikinci helallik isteyen isim olan Bakan Akdağ, "Seçim çalışmaları sırasında hangi kardeşimizin gönlünü kırmış, incitmiş isek hepsinden helallik istiyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı`nda Milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Fazilet Dağcı Çığlık`ın yanı sıra çiçeği burnunda milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu ile birlikte 12 Haziran seçimlerini değerlendirdi. AK Parti`nin Türkiye`de en fazla oy aldığı ikinci ilin Erzurum olduğunu, bundan da memnun olduklarını kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, demokrasinin bir kere daha kazandığını, milletin iradesinin bir kere daha hakim olduğunu ifade etti. 12 Haziran`ın en önemli ve anlamlı tarafının bu olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, "Demokrasi, millet iradesi ve istikrar kazandı. Hizmet siyasetinin Türkiye`nin siyasetini yönlendirdiği ortaya çıktı. 12 Haziran`a o gözle bakıyorum. Ülkede siyaset yapan herkes bundan sonra ancak hizmet siyasetinin geçerli olacağını bilecek. Ona göre siyaset yapacak. Türkiye`nin siyasi tarihinde 12 Haziran`ın böylesine bir önemi vardır. AK Parti Türk demokrasisinde bir ilke imza attı. Üç dönem oylarını artırarak iktidarda kalma başarısını gösterdi.
Seçim sonuçlarıyla birlikte sorumluluk duygumuzunda ne kadar yükseldiğini biliyoruz. Milletimiz huzur ve refah içinde yaşasın, bu refahı adaletli biçimde paylaşam istiyoruz. Partimizin ismiyle müsamma olan adalet ve kalkınma devam etsin. Bütün arzumuz budur. Çalışmalarımızı buna göre yapcağız. 12 Haziran akşamı Başbakan Erdoğan, tarih ibir konuşma yaptı. Satır başlarından olanı, Başbakan Erdoğan`ın helallik istemesi ve artık ülkeninin geleceğine birlikte yürümemizi ortaya koyan konuşmasıydı. Biz de Erzurum milletvekileleri olarak bütün çalışmalar sırasında hangi kardeşimizin gönlünü kımış, incitmiş isek hepsinden helalik istiyoruz. Bütün dinamik unsunlarla, partiler ve sivil toplumla birlikte ülkeye ve şehre yeni bir hizmet dönemini başlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde en önemli çalışmalar Anayasa çalışması olacak. Biz de milletvekilleri olarak katkı vereceğiz. Bu çalışmaların toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde olacağını düşünüyorum. Hepimizin azuladığı sivil bir anayasaya, halkın özgürlük alanlarını genişleten, demokrasiyi yükselten, bireyi devletin karşısında güçlendiren bir Anayasa`ya kavuşacağız" dedi.
Gazetecilerin BDP destekli bağımsızların aldığı oy oranıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Akdağ, "Bu çok büyük bir artış değil. Milletvekili sayısında artış oldu ama oy oranında büyük bir oran değil. Bunu normal siyasi sürecin tabi bir gelişimi olarak görüyorum. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki BDP de diğer partiler de hizmetin yol olduğunu görmüşlerdir. Bir parti oyunu bir miktar artırdı, diğerleri oyları düşmedi diye memnun olabilir. Ama herkes şunu gördüki geçici memniyetlerin, balayı memnuniyetlerinin ne o partilere ne de kimseye faydası yok. Millet hizmet istiyor. Bu hizmeti yaparken tüm partilerden destek bekliyoruz. Hizmet üzerinde artık siyaset üretmeliyiz. tartışmalıyız. Bundan sonra elimizden geldiği kadar böyle yapacağız" ifadelerini kullandı.
Son dönemlerde yapılan yatırımlara karşın güney ilçelerden AK Parti`ye destek çıkmadığı yönündeki bir soruya Bakan Akdağ, "Yaptığımız her hizmet o vatandaşın hakkı. Biz bir şey lütfetmiyoruz. Kimseye lütufda bulunmuyoruz. Bu ülkede 74 milyon insan, bu hizmete layıktır. Biz vazifemizi yapıyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Kaldı ki Başbakan Erdoğan dün bahsetti. Türkiye`nin gelecek misyonu sadece Türkiye`nin içiyle sınırlı değil. Elbette birinci derecede halkımıza hizmet vereceğiz ama birçok mazlum millet yada gelişme yolundaki milletler için de Türkiye bir önder durumundadır. Türkiye, bu rolünü de devam ettirecektir. Türk vatandaşı olmayanlara bile her fırsattta elimi uzatıyoruz" diye konuştu.
İçme suyu meselesinin kentte çokça tartışıldığını anımsatan Bakan Akdağ, "Aslında şehrin suyunun Çat barajından temin edilmesi hususunda bizden önceki hükümetler ve beldeye döneminde karar verildi. Kanaatimce de doğru bir karardır. Ama baraj henüz yapılmamıştı ve bu barajı biz yaptık. Arırtma kısmını ise belediye yaptı ve devam etti. Şehrin yeterli suyu var ve bu su temiz. Sağlık açısından da problemli değil. Ancak içme suyunun içim açısından bazı problemleri var. Alt yapının demir borulardan oluşuyor olması ve suyun evlere bu demir borulardan giriyor olması problem oluşturuyor. Bu sorunu belediyemiz tespit etti ve bu konuda çalışma başlattı. Borularda bekleyen su bu demirin çok az bir kısmını içine alıyor. Bazı semtlerde bekleyen su da hafif sarı bir renk oluyor. Buna ben de şahit oldum. Ama 20 - 30 saniye bekledikten sonra su normalleşiyor. Önümüzdeki dönemde altyapı, boru sistemi itibariyle değiştirilmiş olacak. Evlerin altyapısına da bakacağız" dedi.

"LİDER ŞEHİR ERZURUM"
Erzurum`un Kış Oyunları için yapılan 650 milyon liralık yatırımla artık kış turizminden konuşur hale geldiğini anlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi:
"Şimdi yatırımcılar Erzurum`da otel yapacak. Böylece yatak kapasitesi, 10 bine ulaşacak. Bunlar binlerce gence iş kapısı olacak. Çağrı merkezlerine birkaç yıl önce 5 bin hedefi koymuştuk. Şu an bu hedefin 2 bin 500`üne ulaştık. Yılsonunda 3 bin 300 genç, bu merkezlerde çalışıyor olacak. Bizim 2023 vizyonumuzda hizmetler sektörünün lider şehri Erzurum var. Üniversitede 100 bin öğrenci, kış turizmi ve çağrı merkezlerinde 10`ar bin istihdam. Sağlık merkezi olarak Orta Doğu`dan, Asya`dan belki Avrupa`dan hastaların geldiği bir kent. Bunlar Erzurum`un vazgeçilmezleri. Ayrıca hayvancılık kentin ikinci önemli sektörü olarak daha da güçlenecek. Entegre et sektöBGazetecilerin BDP destekli bağımsızların aldığı oy orü, yeni kombinası, tren yolu taşımacılığı ile Ezurum yeniden hayvancılığın merkezi haline gelecek. Yol işi çok önemli. 2023`e giderken Rize`den Ovit üzerinden 14 bin kilometreye yakın bir tünel açacağız. Projeleri tamamlandı, 2012`de ihalesi yapılacak. O tüneden İspir üzerinden Erzurum`a gelinecek.
Böylece Rize, önemli bir liman olarak güneye, Erzurum üzerindan bağlanacak. Kop Tüneli`nin inşasına 2012`de başlıyoruz, 2015`te bitecek. Böylece iki kanaldan Rize ve Trabzon üzerinden güneye açılacak yolun kavşağında Erzurum olacak. Böylece hayvancılık ürünlerini kolayca limana ulaştırmış olacağız. Kış sporları ve turizminde önemli bir aşama kaydedildi. Gelecek yıl Erzurum`da 6 organizasyon yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yatırımcılarla görüşerek yatak kapasitesini 10`e çıkarmayı hedefliyoruz.
Orada termal ve kış turizmi bir arada sunulacak. Lojistik merkezin ihalesinin yapıldı ve işe başlandı. Hızlı tren projesi de yakın zamanda hayata geçecek. Erzurum`u marka şehir haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda istediğimiz kadar hızlı hareket edemedik. TOKİ ile yaptığımız işler var ama bunu yeterli bulmuyoruz. Erzurum`un kentsel dönüşümünü sağlayacağız."
Dargelirliler için 3 bin konut planladıklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Sosyal refahın geliştirilmesi belki de 2023 vizyonun en önemli tarafı. Önümüzdeki dönemin yeni bir projesi olan, ihtiyacı olan riskli aileler için sosyal destek uzmanlığı sistemini hayata geçireceğiz. Bunu Aile hekimliği sistemine benzetebilirsiniz. Aynen buna benzer biçimde sosyal desteğe ihtiyaç duyan ailleri bir dosya içinde takip etmeye başlayacağız. Farklı kurumların verdiği desteği koordine edeceğiz. Hükümetimiz, hayal ticareti yapmıyor, halkının sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Erzurum`un, geçmişine, manevi köklerine bağlı bir şehir olmasını da hedefliyoruz. Köyde veya kentte olsun, küçüğün büyüyüğüne saygı gösterdiği, komşuluk ve insanca ilişkilerin yok olmadığı, Türk örf ve adetlerinin, İslam`a ait değerlerin ayakta durduğu bir şehir. 2023`te zengin bir ülke olacağız ve Erzurum`da burada yerini alacak. Ama 2023`te bazı batılı ülkelerde olduğu gibi Türkiye`yi yaşlıların huzurevlerine konulacağı bir Erzurum ve
Türkiye, olacaksa bunu istemeyiz. Açıkça söyleyelim. Bu sadece hükümetin değil herkesin işidir. Herkes bu meseleyi dert edinirse, bunu gerçekleştiririz" şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı