G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞBAKAN`IN SOMALİYE GİDİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

BAŞBAKAN`IN SOMALİYE GİDİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

BAŞBAKAN`IN SOMALİYE GİDİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

BAŞBAKAN`IN SOMALİYE GİDİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun da eşlik edeceği ziyarette Erdoğan tüm dünyaya bölgeye yardım için mesajlar verecek.

Başbakan Erdoğan`ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Somali`ye gerçekleştireceği ziyaretin tarihi belli oldu. Dışişleri Bakanlığı`nın koordinasyonunda gerçekleşecek olan ziyaretin Ramazan Bayramı`nın ilk günü yapılmasına karar verildiği öğrenildi. Açlıkla mücadele eden ve Türkiye`den bugüne kadar yaklaşık 57 milyon TL`lik yardımın aktarıldığı Somali`de Başbakan Erdoğan bölgedeki durumu ve yapılan yardımları yerinde inceleyecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Erdoğan`ın ailesinin de eşlik edeceği ziyaret esnasında Türk Kızılayı da bölgeye büyük bir çadırkent kuracak.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmasında Afrika ve Somali`de yaşanan açlık mücadelesine ve insanlık ayıbına dikkat çekmiş, tüm dünyayı bölgeye karşı duyarlı olmaya çağırmıştı. Erdoğan`ın gerçekleştireceği bu ziyarette de yine benzer mesajlar vermesi bekleniyor. Ayrıca Erdoğan`ın ziyareti Ramazan Bayramı`nın ilk gününde gerçekleştirecek olması da özellikle İslam dünyasının dikkatini çekmek için belirlendiği ve Türkiye adına Erdoğan`ın bir gövde gösterisi gerçekleştirdiği şeklinde yorumlanıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı