G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başkan Orhan´dan Şeker fabrikasına ziyaret

Başkan Orhan´dan Şeker fabrikasına ziyaret

?Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Şeker Fabrikası´nda incelemelerde bulundu.

Fabrikanın tüm birimlerini gezen Başkan Orhan, ?İlçemizin sınırlarında bulunan Erzurum Şeker Fabrikası Erzurum´un yüz akı kuruluşlarından birisidir? dedi.
Ilıca Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kul, Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ve bazı belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Orhan, çalışanlarla sohbet etti. Orhan, ?Tarım ve hayvancılığın merkezi olan ilimizde şeker pancarı üretiminde son 10 yılın en güzel dönemlerinden birini yaşıyoruz. 1956 yılından beri Erzurum´un iktisadi hayatına yön veren şeker fabrikamız Erzurum çiftçisinin her daim yüzünü güldürüyor. Bugün gelinen noktada Türkiye´de 2000 metre rakımda pancar üreten tek fabrikaya sahip olan ilimizde istatistiki verilere baktığımızda karşımıza çıkan rakamlar, bu büyük kuruluşun bölgemizdeki varlığının ne denli önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Şeker üretiminde yıllık 72 bin ton kapasiteye sahip olan Erzurum Şeker Fabrikası, ilimiz ve bölgemizin iktisadi ve ekonomik hayatına yön vermektedir.? şeklinde konuştu.
Başkan Orhan, Erzurum Şeker Fabrikası´nın bölgenin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğu gibi istihdam anlamında da bölge insanına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
 
ERZURUM ŞEKER FABRİKASI LOKMOTİF KURULUŞLARIMIZDAN
Erzurum Şeker Fabrikası´nın Aziziye ilçesinin ekonomik anlamda lokomotif kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti;? Şeker fabrikamızı her sene özellikle kampanya dönemlerinde ziyaret ederek, yöneticilerimizin refakatinde çalışan personel arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Erzurum Şeker Fabrikası bölgemizin en önemli sanayi kuruluşlardan bir tanesi. Ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlıyor. Bu sebeple bizlerde belediyecilik açısından önemli olan konular ve noktaları belirleyip çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Şu günlerde kampanyanın sonuna geldik. Çok ciddi anlamda şeker pancarı işlendi ve şeker üretimi yapıldı. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Pancarın geliş noktasından başlayıp, şeker çıkış ünitesine kadar bütün üniteleri tek tek geziyoruz ve çalışanlarımızla görüşerek bilgiler alıyoruz. Başta Fabrika Müdürümüz Ali Kul olmak üzere böylesine önemli bir sanayi kuruluşunda itina ile çalışarak üretim gerçekleştiren tüm çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.?
 
ŞEKER ÜRETİMİ GEÇEN YILA GÖRE ARTTI
Fabrika Müdürü Ali Kul, 3 Ekim tarihinde başlayan kampanya döneminin verimli geçtiğini ve üretimin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu ifade etti. Kul,? Son günlerine geldiğimiz kampanya döneminde çok şükür bir sorun yaşamadık, havaların güzel olması ve verimin yüksek olması çalışanlarımızla birlikte bizleri mutlu etti. 315 ton pancar işledik. 4 bin ton civarında işlenmemiş şeker pancarımız kaldı. Elimizdeki şeker pancarını işledikten sonra 46 bin ton şeker elde etmeyi hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.
Geçen yıl yaptıkları 286 bin tonluk şeker pancarı kesimiyle 41 bin ton şeker üretimi gerçekleştirdiklerini aktaran Kul, bu seneki üretim rakamlarıyla hem yıllık kapasiteyi yakaladıklarını, hem de geçen yıla oranla üretimde artış yaşadıklarını belirtti. Kul,? Belediye Başkanımızın Sayın Muhammed Cevdet Orhan, sürekli bizlerle birlikte. Her zaman kendileriyle istişare içerisinde uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa birlikte hızlı ve efektif bir çözüm üretiyoruz. El birliğiyle güzel işler yapacağız İnşallah. Belediye Başkanımıza da ziyaretleri için teşekkür ediyorum? dedi.
Başkan Orhan, fabrika ziyareti sonrası fabrika kampüs alanı içerisinde bulunan Şeker İş Sendikası Erzurum Temsilciliği´ni ziyaret etti.
Erzurum Şeker Fabrikası´nın bölgenin en önemli ekonomik kuruluşlarından olduğunu anlatan Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, yerel yönetimlerden ihtiyaç duydukları desteği her zaman gördüklerini aktardı. Keskin, Başkan Orhan´a destekleri ve şubelerine ziyaretleri için ayrıca teşekkür etti.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli