G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞKAN SEKMEN´DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN SEKMEN´DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: ?Miraç; beşeri hislerden, tertemiz bir kulluğa geçiştir. Miraç; Cenab-ı Hakk´ın daveti üzerine Cebrail´in (A.S.) rehberliğinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed´in (S.A.V.) Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan da ilahi huzura yükselmesidir. Miraç mucizesi, Kur´an-ı Kerim´de ayetlerle anlatılmış, varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur.

İsra Suresi´nin birinci ayeti kerimesinde Yüce Allah; ?Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed´i), bir gece Mescid-i Haram´dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa´ya götüren Allah´ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir´ diye buyurmaktadır. Miraç; Allah´ın gücü karşısında insan gücünün yetersiz olduğuna, ancak iman ve ibadetle müminin yüksek makamlar elde edebileceğine işaret eden olağanüstü bir hadisedir.

Bu mübarek geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, Allah´a karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz. Namaz kılmalı, Kur´an okumalı ve Allah´tan af ve bağış dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle dindaşlarımızın, soydaşlarımızın ve hemşerilerimizin Miraç Kandili´ni tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların; İslam dünyasının ve ülkemizin birlik, dirlik ve beraberliğine, kardeşliğimizin güçlenmesine, insanlığın huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere aziz vatanımız için şüheda mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.?



  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı