G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞKAN KÜÇÜKLER `30 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUM`

BAŞKAN KÜÇÜKLER `30 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUM`

BAŞKAN KÜÇÜKLER `30 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUM`

BAŞKAN KÜÇÜKLER `30 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUM` 

Başkan Küçükler, hafta sonunda Almanya`da yaptığı incelemelerde Erzurum`un 90 yıllık ihtiyacının karşılanacağı katı atık tesislerini gezdiğini söyledi. Mevcut tesisin 16 milyon EURO`ya mal olup, 3 yıl önce hizmete girdiğine dikkat çeken Küçükler, "Ancak burası 30 yıllık bir kapasiteye sahip. Belediye Başkanı olarak 30 yıl sonrasını da düşünmem gerekiyordu" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken`in gündeme getirdiği katı atık tartışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 
Belediyede gazetecilerle bir araya gelen Başkan Küçükler, hafta sonunda Almanya`da yaptığı incelemelerde Erzurum`un 90 yıllık ihtiyacının karşılanacağı katı atık tesislerini gezdiğini söyledi. Mevcut tesisin 16 milyon EURO`ya mal olup, 3 yıl önce hizmete girdiğine dikkat çeken Küçükler, "Ancak burası 30 yıllık bir kapasiteye sahip. Belediye Başkanı olarak 30 yıl sonrasını da düşünmem gerekiyordu" dedi. Palandöken`in gündeme taşıdığı yeni katı atık tesisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Küçükler, Almanya gezisinin bazı kesimlerce `tatil` olarak yorumlandığını belirterek, "Bir günlük Almanya tatili olur mu, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Ayrıca gezdiğimiz tesis Hannover kentindeydi. Dönüş uçağımız ise Berlin`den kalkıyordu. Kar yağışı nedeniyle havalimanında 5 saatlik bir mağduriyetimiz de oldu. Bunun adına ne kadar tatil denilebilir, bilemiyorum" dedi. 

"ÖZKARA VE YÜRÜSOY, FİRMA TEMSİLCİSİ"

Almanya`ya ekip halinde gittiklerini, kendisine belediyeden Durak Bulut ile Dursun Ali Kırmızıtaş`ın eşlik ettiğini belirten Başkan Küçükler, "Mevcut tesisimiz 30 yıl kapasiteye sahip. Bu şehrin belediye başkanı olarak 30 yıl sonrasını da düşünmek durumundayım. O nedenle bir süredir yeni bir tesis için arayışlarımız vardı. Basında adı geçen firmadan da bize bir teklif geldi. Arkadaşlarımızla birlikte gidip, inceledik. Almanya`ya yaptığımız gezide şu an en iyi tesisler arasında yer alan bir katı atık tesisini inceledik. Belirli bir maliyetle kurmayı düşündüğümüz tesisle, Erzurum`un 90 yıllık çöp sorunu sona ermiş olacak. Basında ismi geçen şahısla Almanya`da görüştüm. Ancak firmanın yüzde 65`lik hissesinin Hannover Belediyesi`ne ait olduğunu da belirtmekte fayda var" diye konuştu.
Başkan Küçükler, geziye katılan işadamı İlker Özkara ve Avukat Zekai Yürüsoy`un ise görüşme yaptıkları firmanın Erzurum temsilcileri olduklarını belirterek, "Bizimle bir ilgileri yok. Firmayla bağlantılı isimler" dedi.

"ŞU AN BELEDİYE BAŞKANIYIM"

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Küçükler, Haziran 2011`deki genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Küçükler, "Bu konuda herhangi bir beyanatım yok" dedi. 2011`in Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağı yönündeki haberlere açıklık getiren Küçükler, "Milletvekilliği ile ilgili şu an itibariyle aday olacağız ya da olmayacağız yönünde asla bir beyanatım yok. Şuan Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum" dedi.

"ÇİFTE MİNARE`NİN ÖNÜ MEYDAN OLACAK"

Erzurum`un simgelerinden olan Çifte Minareli Medresi`nin yıkılma tehlikesi bulunan minarelerinin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma tarafından restore edileceğini kaydeden Küçükler, "Burada yapılacak restorasyonun ardından medresenin etrafında büyük bir alan oluşturulacak. Medrese`nin yanı başındaki çarşıda Kış Oyunları`yla ilgili ürünlerin yapılıp, kente gelen turistlere satılacak. Ayrıca Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislere dünyaca tanınmış Türk sporcuların yanı sıra başarılı yabancı sporcuların isimlerinin de verilebilir" dedi.
Narmanlı Camisi`nin etrafından büyük bir meydan çalışması başlattıklarını ifade eden Küçükler, "Farklı camilerde kılınan cenaze namazları nedeniyle çoğu zaman trafik problemi yaşanıyor. Bunu önlemek ve cenaze törenlerini sistemleştirmek adına şehirdeki cenaze namazları belirlenen camilerde kılınacak" dedi.

"GEREKİRSE PİSTLERE KAR TAŞINIR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 25`inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları`nda (UNİVERSİADE) olası kar yağışı sıkıntısının suni kar ve başka yerden yapılacak kar taşıması yöntemiyle aşılacağını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ahmet Küçükler, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25`inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları`yla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, oyunlar süresince karla ilgili bir sorun yaşanmayacağını söyledi. Birçok noktada suni kar sisteminin devreye gireceğini kaydeden Küçükler, "Ocak ayında kar yağışı bekliyoruz. Bu konuda endişemiz yok. Ama kar olmasa da bazı ülkelerde olduğu gibi başka bir yerden kar taşınabilir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Beklenilenden fazla kar yağması durumunda da tüm ekiplerimizle tedbirimizi aldık" dedi. 

"REKLAM VE TANITIMDA GEÇ KALINDI"

Bu tür organizasyonların en önemlileri bölümünün açılış ve kapanış törenleri olduğunu dile getiren Küçükler, "Oyunlardan çok bu törenler konuşulur. Bir şehirde açılış ve kapanış törenleri çok iyi yapılırsa ara süreçteki eksiklikler çok görünmez. Biz yine de tüm gerekenleri tamamladık. Erzurum`un FISU tarihin en iyi organizasyonunu yapacağına inanıyorum. Tesislerin birbirine yakın, ulaşımın kolay olması organizasyon için önemli bir avantaj. FISU tarihinde şimdiye kadar en fazla katılımcı ülke sayısı 42 ile 2005`deki Kış Oyunları`na ev sahipliği yapan Avusturya`ydı. Biz şu an an 57 ülkenin yaptığı müracaatla bu sayısı geçtik. FISU tarihideki en fazla ülkenin katıldığı oyunlar Erzurum`da olacak" ifadelerini kullandı. 

"HEDEF OLİMPİYAT"

Erzurum`un bundan sonraki hedefinin Kış Olimpiyatları olduğunu ifade eden Küçükler, "Erzurum artık ciddi bir kayak merkezi. Palandöken`in çok kaliteli olduğunu biliyoruz ama Konaklı, Palandöken`den 50 kat daha değerli. Dünyada ilk 3`e gireceğini düşündüğümüz bir kayak merkezinin boş kalmaması lazım. Yıllardan beri Yaz Olimpiyatları`na adayız ama eminim ki Kış Olimpiyatları`nı daha önce yapacağız" diye konuştu.
Küçükler, oyunların açılış meşalesinin taşınması konusunda isim belirleme çalışmasının sürdüğünü, milli güreşçi Reşit Karabacak`ın meşaleyi taşıyabileceğini de sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı