G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BAŞKAN MEHMET ŞAHİN TESİSLERDE İNCELEME YAPTI

BAŞKAN MEHMET ŞAHİN TESİSLERDE İNCELEME YAPTI

BAŞKAN MEHMET ŞAHİN TESİSLERDE İNCELEME YAPTI

BAŞKAN MEHMET ŞAHİN TESİSLERDE İNCELEME YAPTI 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu. Tesislere hayran kalan Şahin, ?Bu tesisler, Türkiye`de özellikle kayak sporunun gelişmesine, tüm branşlarda sporcuların yetişmesine  önemli katkılar sağlayacaktır?dedi.

Atatürk Üniversitesi`nin 2010- 2011 akademik yılı açılışı programına katılmak üzere Erzurum`a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.TBMM Başkanı Şahin, Erzurum Valisi Sebahatttin Öztürk`ü ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruların yanı sıra, kendisinin Spordan Sorumlu Bakan olduğu dönemde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`nın Erzurum`a verildiğinin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulundu. 
Şahin, 2005 yılında 2009 kış oyunlarına talip olunduğunu ancak, Çin`in Harbin kentine kaptırıldığını ifade ederek: "2007 yılında Torino`da, Slovenya`nın Maribor kentiyle yarışıyorduk. Heyette Erzurum`dan yetkililerin yanı sıra 50 kişilik bir heyet vardı. FISU heyeti yapılan sunumdan çok etkilendi. Torino`da kış olimpiyatları yapılıyordu ve kar yoktu. Suni karla pistler doldurulmuştu. 
Sunumun arasında Palandöken ile canlı bağlantı yapıldı, kar yağıyordu. Sunucu kar altında Erzurum`un oyunlara talip olduğunu ifade etti. Sunumdan çok etkilendiler. FISU Başkanı Kıllıan`ın ağzından oyunların Erzurum`a verildiği açıklamasının ardından havalara uçtuk. Büyük bir coşku yaşandı."ifadelerini kullandı.
Oyunların alınmasında, 2005`te İzmir`de yapılan yaz oyunlarının başarıyla düzenlenmiş olmasının da etkili olduğunu kaydeden Şahin, "Şimdi önemli sınav yaklaştı. Bu oyunlarında başarıyla yapılacağına inanıyorum. Tabi oyunlarda alınacak başarı, kış olimpiyatı için bir referans olacaktır. Burada en önemli unsur, halkın organizasyona sahip çıkmasıdır. Gördüğümüz odur ki halkımız da bu işe sahip çıkmıştır. Organizasyonun başarıyla sonuçlanmasında bunun çok önemi vardır."dedi.
Şahin, daha sonra 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.
Oyunların açılış kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu`nda çalışmaları izleyen TBMM Başkanı Şahin, burada Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.Stadyumu `Mükemmel` olarak niteleyen Şahin, bu stadyumda bazı milli maçların oynanabileceğini ifade etti.
Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki 3 bin seyirci kapasiteli buz salonunu da ziyaret eden Şahin, oyunlardan sonra bu salonların işlevinin devam ettirilmesi gerektiğini, bunun için de üniversite ve yerel yönetimlerin değişik branşlarda takımlar kurarak gençleri spora yöneltmeleri gerektiğini vurguladı. Atatürk Üniversitesi`nin 40 bini aşkın öğrencisinin bunun için önemli bir potansiyel olduğunu dile getiren Şahin, daha sonra 
Atatürk Üniversitesi Botanik Park`ta geçti. Parkı gezen Şahin, burada bir de ağaç dikti. 
Dünyanın son teknoloji ile yapılan en uzun ve en yüksek rakımdaki atlama kulelerini de gezen Başkan Şahin, "Oyunları alırken,her şey kağıt üzerindeydi. Ama şimdi, tesislerin bitmiş durumlarını görüyoruz. Bu elbetteki çok büyük bir başarı. Ancak, asıl bundan sonrası önemli. Bu tesislerin işlevinin devam etmesi gerekiyor. Erzurum bu tesislerin kazanmakla, birçok kentimizden öne çıktı. Turizm açısından önemli bir canlılık gelecek. Bu çok önemli bir potansiyel.  Bu tesisler, Türkiye`de özellikle kayak sporunun gelişmesine, tüm branşlarda sporcuların yetişmesine  önemli katkılar sağlayacaktır.Bundan sonraki görevimiz, bu tesislerde yine dünya çapında büyük organizasyonlar yapmak olmalıdır."diye konuştu. 
TBMM Başkanı Şahin, son olarak Yenişehir semtindeki Buz Hokeyi salonunda incelemelerde bulundu. Buz pateni çalışan miniklerin "Hani Yaylam"türküsü eşliğinde yaptıkları gösteriyi izledi. 
Shottrack (sürat pateni) Milli takımının çalışmalarını da takip eden Şahin, sporcuları tebrik ederek, oyunlarda yarışacak olanlardan madalya beklediklerini ifade etti. Şahin, sporcular ve Çinli antrenörleri ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu