G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başkan Sekmen`den Erzurumspor Atağı

Başkan Sekmen`den Erzurumspor Atağı

Başkan Sekmen`den Erzurumspor Atağı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile ilgili Dadaşların isim değişikliğine gidilmesi yönünde taleplerinin bulunduğunu anımsatarak, "Halkımız Mavi-Beyazlı takımı belediye değil de Erzurumspor olarak görmek istiyor. Böyle talep var. İnşallah bu isteği hep birlikte gerçekleştireceğiz. Benim üzerime ne düşüyorsa bu konuda gereğini yapacağım" dedi.

Kulüp Başkanı Saim Özakalın, As Başkan Ahmet Metin Karadayı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Direktör Yavuz İncedal`ın katıldığı toplantıda Başkan Sekmen, bir futbol tutkunu olarak Mavi-Beyazlı camiayı yakından takip ettiğini söyledi. Alınan galibiyetler sonrası takımda morallerin iyi olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, "Erzurum Büyükşehir Belediyespor`da moraller iyi bir durumda. Kulübümüzün play off yolunda iddialı olduğunu yakından da takip ediyorum. Önümüzde zorlu maçlar var. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Palandöken Kartalları gayret gösterip play offta kalmalı" diye konuştu.

Erzurum`a ve taraftarlara müjde

Başkan Mehmet Sekmen, seçim kampanyası süresince Palandöken Kartalları ile ilgili halkın talep ve isteklerini yakından takip ettiğini belirtti. Sekmen, camiaya gönül vermiş futbol aşıkları, Büyük Erzurumspor Taraftarları Derneği ve Dadaşların 1968 ruhunun yeniden canlanmasını umut ettiğini ifade ederek, isim değişikliğine gidilmesi yönünde yoğun isteklerin olduğunu açıkladı. "Bu konuda gereğini yapacağım" diyen Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Futbol Erzurum`un olmazsa olmazıdır. Şehrimizdeki spor severler takımımızın daha iyi bir konuma gelmesini istiyor. Ben de elimden gelen desteği hayata geçireceğim. Mutlaka futbolun yanında olcağız. Toplum daha çok futbola destek veriyor. Erzurumspor`u arzu edilen yerde yeniden göreceğiz. Azim ve gayretimizi ortaya koyacağız. Halkımız Mavi-Beyazlı takımımızı belediye değil de Erzurumspor olarak görmek istiyor. Böyle çok yoğun talepler var. İnşallah bu isteği hep birlikte gerçekleştireceğiz. Benim üzerime ne düşüyorsa bu konuda gereğini yapacağım."

"Erzurum üretim şehri olmalı"

Sekmen, tanışma toplantısına katılan ve aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediyespor`un yönetiminde bulunan işadamları ile kentteki müteşebbislere çağrıda bulundu. "Herkes Erzurum için gövdesini taşın altına koymalı" diyen Başkan Sekmen, şöyle konuştu:

"Bu şehir için ekonomide, sporda sanatta kısacası her alanda hedef koyup ileriye koşmamız lazım. Onun için herkes var gücüyle gayret göstermelidir. Benim en büyük arzum kentimizin üretim şehri olmasıdır. Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapıyoruz. Aklımdan geçenleri Ankara ile paylaşıyorum. Erzurum`a termik santral yapılabilir, kömürle çalışan... Bunlar araştırılacak. Enerji Bakanlığımız bu konuda çalışma yapacak. Oltu`da bol miktarda kömür yatakları var. Doğalgaz hattı buradan geçiyor. Doğalgazdan enerji üretilebilir. Ankara bu konuyu yakından takip ediyor. Bu konuların üzerinde çalışıyoruz. Yatırım yapacak müteşebbisler yer istiyor. Bütün arzum burayı uzun süre vergiden muaf hale getirmektir, bunun uğraşısı içerisindeyiz. Burayı oyuncak merkezi yapmak istiyoruz. Vergiden muaf hale getirip belli bir teşvik sağlanırsa burada oyuncak merkezi yapılabilir. Belediyemizin yapacağı ne iş varsa yatırım için işadamlarına destek vermeye hazırız."

Yatırım ve teşvik için özel bir birim

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iş dünyasına katkıda bulunmak adına kurumda yatırım ve teşvikle alakalı özel bir birimin kurulacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyemizde özel bir birim kuracağız. Bu birim yatırım ve teşvikleri yakından takip edecek. Erzurum`a yatırım yapmak isteyenlere biz yardımcı olup iş takiplerini yapacağız. Bu devir işadamlarının devridir, artık gösterin kendinizi. Gelin hep birlikte ortak akılla bu bölgeyi yatırım cenneti haline getirelim. Ulaşımı kolay bir bölgede yaşıyoruz. Turizm ve kayak için dağdaki eksiklikler giderilecek. Erzurum kayak malzemesi üretim merkezi olabilir. Böyle bir düşüncem var. Türkiye`de böyle bir üretim merkezi yok. Kayak serbest bölgesi oluşturma gibi bir fikrimiz de var." Sekmen ayrıca, Palandöken ve Konaklı için teleferik, kayak köyleri, acemi kayak merkezleri ve bisiklet parkurlarına ilişkin projelerini de işadamlarına anlattı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli