G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başkanım Duy Bu sesi! Aileler Parklara Kamera İstiyor

Başkanım Duy Bu sesi! Aileler Parklara Kamera İstiyor

Bahar aylarının gelişi ile parka giden çocukları için endişelenmeye başladıklarını belirten aileler, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet Sekmen´den çocuk parklarına güvenlik kamerası talep etti.

Bahar aylarının gelişi ile parka giden çocukları için endişelenmeye başladıklarını belirten aileler, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet Sekmen´den çocuk parklarına güvenlik kamerası talep etti.

Çok sayıda aile, son günlerde ülkemizde yaşanan çocuk istismarcılarına karşı önlem almak için çocuklarının zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği oyun parklarına kameralar yerleştirilmesi konusunda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e çağrıda bulundu. Kameraların caydırıcı olabileceğini belirten aileler, güvenlik kameraları sayesinde zanlıların da kolaylıkla tespit edilebileceğini dile getirdi.

MOBESE Suçu Azaltıyor

Çocukları ile birlikte parkta vakit geçiren aileler, kameralı önlemin caydırıcı olacağını dile getirerek, ?Parklar güvenli olmadığı için çocuklardan gözlerimizi ayıramıyoruz. Çocuklarımızı eskiden olduğu gibi parklara bırakamıyoruz. Belediyenin parklara kamera yerleştirmesinin güvenliğe katkısı olacaktır. Çocuklarımızın güvenliği açısından hassasiyet ve ilgi istiyoruz. Sonuçta MOBESE kameralarının olduğu yerde suç oranlarının az olduğu ortadadır? diye konuştular.

Acil Yarım Butonu Yerleştirilsin

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´e seslerini duyurabilmek için gazetemize konuştular, vatandaşlar, Erzurum´un iklim şartları göz önünde bulundurulacak olursa yılın dokuz ayı evde zaman geçiren çocuklarımız havaların ısınmasıyla kendilerini park ve bahçelere bıraktılar. Şehir merkezindeki oyun parkları çocukların son günlerdeki vazgeçilmez eğlencesi haline geldi. Ama biz ebeveynler olarak son günlerde ülkemizde yaşanan çocuk istismarları haberlerinin hepimizi derinden üzdüğünü ve bir yenilerinin eklenmemesi için önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in bu konu´da hassasiyet göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Alınacak önemlerin çocuk istismarı ve tacizini önlemenin yanında diğer olumsuzluklara yönelik tedbirlerde de fayda sağlayacağı belirten vatandaşlar, Olumsuz olayların önlenebilmesi için parklarda güvenliğin sağlanması amacıyla kamera ve acil yardım butonlarının yerleştirilmesini Başkanımız Mehmet Sekmen´den istiyoruz dediler.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli