G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BEKLENEN KAYNAK GELDİ

BEKLENEN KAYNAK GELDİ

BEKLENEN KAYNAK GELDİ

BEKLENEN KAYNAK GELDİ
Beklenen kaynağın gelmesiyle birlikte çalışmalara da startın verildiği Erzurum`da, Tortum ilçesine bağlı Tipili ve Taşbaşı, Aşkale ilçesine bağlı Gümüşeren, Karaçoban ilçesine bağlı Dedeören, Oltu ilçesine bağlı Güzelsu ve Aşkale ilçesine bağlı Dereköy`de harekelilik başladı.

Erzurum`da 5543 Sayılı İskan Kanunu`ndan faydalanmak isteyen köylerle ilgili çalışmalar sürüyor. 17 köyle ilgili nakil işlemlerinin devam ettiği Erzurum`da, 6 köy için tahsis edilen 940 bin liralık ödenek, Bayındırlık İl Müdürlüğü`ne ulaştı. Beklenen kaynağın gelmesiyle birlikte çalışmalara da startın verildiği Erzurum`da, Tortum ilçesine bağlı Tipili ve Taşbaşı, Aşkale ilçesine bağlı Gümüşeren, Karaçoban ilçesine bağlı Dedeören, Oltu ilçesine bağlı Güzelsu ve Aşkale ilçesine bağlı Dereköy`de harekelilik başladı. 
Kanunun öngördüğü hükme göre, fiziki yapısı kötü olan binalardan oluşan köyler, 5543 Sayılı İskan Kanunu sayesinde farklı noktalara taşınabiliyor. Erzurum`da 2007 yılından bu yana söz konusu kanun hükmünden faydalanmak isteyen köy sayısının 330`a ulaştığı bildirilirken, nakillerin değerlendirme ve tahsis edilen ödeneğe göre şekillendiği kaydedildi.
Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Tahsin Öztürk, Erzurum`da 5543 Sayılı İskan Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Erzurum`da köylerle ilgili olarak halihazırda devam eden işlemlerin bulunduğunu bildiren Öztürk, "Köylerden 6`sı için ödenek tahsis edildi. 940 bin lira tutarındaki ödenek, kurumumuza ulaştı" dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı