G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Belediye Başkanları Sıkı Takipte

Belediye Başkanları Sıkı Takipte

?Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkında yolsuzluk ve haksız kazanç olduğu iddia edilen Belediyeleri yakın takibe aldı.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hakkında yolsuzluk ve haksız kazanç olduğu iddia edilen Belediyeleri yakın takibe aldı. İllerde Belediye Başkanlarından habersiz bir kamuoyu incelemesi yapılacağı ve söz konusu iddialar ile ilgili raporlar hazırlanıp Başbakana sunulacağı bilgisine ulaşıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Belediyeleri yakın markaja aldı.

Belediye Başkanları ile ilgili raporlar hazırlanacağı ve o şehirde Belediye Başkanının haberi olmadan incelemeler yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Bu raporların müfettişlerce incelenerek Başbakana sunulacağı belirtiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun, parasal ilişkileri konusunda belediye başkanlarını kesin bir dille uyardığı da belirtildi. 
AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor.

Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının ve 15 civarında Belediye Başkanı hakkında incelemeler olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma sürecinin başlatılacağı ifade ediliyor.

Özellikle görevi süresince Belediye Başkanı olmadan önceki oturduğu evi değiştirip daha lüks bir konuta taşınanlar, eski arabasını değişenler ve mal varlıklarında gözle görülür bir büyüme hızına geçenler mercek altında.

Erzurum´da ise 2. Dönem Yakutiye Belediye Başkanlığı görevini yapan Ali Korkut´un ikinci dönemine başlar başlamaz Yoncalık Mahallesindeki Evinden Kombina yolu üzerinde Kendi İlçesi sınırları içerisindeki şehrin en lüks Konutu olarak kabul edilen Bostancıoğlu Konutlarına taşınması ve yardımcısının da aynı konutlarda ev alarak evlerini değiştirmeleri dikkatleri üzerlerine topladı.  

Bir değişik gelişme ise ?BAŞKENTÇİ? isimli kullanıcının attığı tweetler. Ak Parti Genel Merkezin içinden olduğu sanınlan bu tweetin, gerçekleri bire bir yansıttığı da biliniyor. Bu tweete göre ise epey bir Belediye Başkanı hakkında ise gizli bir incelemenin başlatıldığı noktasında.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli