G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BELEDİYELER İŞLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ZAMANLA YARIŞIYOR

BELEDİYELER İŞLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ZAMANLA YARIŞIYOR

BELEDİYELER İŞLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ZAMANLA YARIŞIYOR

BELEDİYELER İŞLERİ YETİŞTİRMEK İÇİN ZAMANLA YARIŞIYOR 

Şehrin dört bir tarafında asfalttan, kaldırımlara, çevre düzenlemelerinden, binaların boyanmasına kadar çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bu günlerde kar yağmadan işleri yetiştirmek için büyük çaba harcayan belediyeler adeta zamanla yarışıyor.

Kenti, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlamak için büyük çaba harcayan belediye ekipleri bir taraftan zamanla yarışırken, bir taraftan da soğuk havayla mücadele ediyorlar. Önceki gün Palandöken`e yılın ilk karının yağmasıyla birlikte sıfır derecenin altına düşen hava sıcaklığı şehrin dört bir tarafında çalışan ekipleri zor durumda bıraktı. Şehir merkezine karın yağmaması için dua eden belediye başkanları ise işlerin bitirilmesi için tempoyu artırdı.

YETİŞTİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Asfaltlama çalışmalarını büyük oranda bitiren belediyeler, özellikle taş döşeme ve çevre düzenlemeleri yapan ekiplere tempoyu artırın talimatı verdiler. Cumhuriyet Caddesi`ni ve Taşmağazalar`ı adeta baştan aşağı yenileyen Büyükşehir Belediyesi`nde hedef 20 gün içerisinde çalışmaları tamamlamak. 18 koldan kenti 2011 Kış Oyunları`na hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, en zor şartlarda bile çalışmalara devam edeceklerini belirterek, " Biz bu çalışmalara başlarken halkımıza 2011 Kış Oyunları`na yetiştireceğimize söz verdik. Tüm ekiplerimiz çalışmalarını gece-gündüz aralıksız olarak sürdürüyor. 20 gün içerisinde hem Cumhuriyet Caddesi hem de Taşmağazalar bitmiş olacak" diye konuştu.
Yakutiye Belediye Başkanı Başkanı Ali Korkut ise Yakutiye Medresesi`nin çevre düzenlemesini yapan firmanın "yetiştiremeyebiliriz" demesine rağmen verdiği talimatla işçilerin tempo artırmalarını istedi. Medrese projesinin Erzurum`daki en önemli projeler içerisinde yer aldığını belirten Korkut, " Şartlar ne olursa olsun tüm projeleri yetiştirmeye çalışacağız. Yakutiye Medresesi projesi bizin çok önem verdiğimiz bir proje, firma yetkilileri soğuk havanın beklediğimizden erken etkisini göstermesiyle birlikte yetiştiremeyebiliriz desede, biz elinizden geleni yapın ve yetiştirmeye çalışın talimatı verdi. İnşallah bir ay daha kar yağmazsa yetişir" dedi. Asfalt ve taş döşeme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Korkut, " Son güne kadar çalışmalarımız sürecek. En iyi hizmeti verebilmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Palandöken Belediyesi`de asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağana kadar ekiplerin çalışacağını ve ilçeyi 2011`e hazır hale getireceklerini belirten Başkan Bulutlar, " Yenişehir`de asfalt dökmediğimiz hemen hemen hiçbir yer kalmadı. Kayakyolu ve bir çok mahallemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Kaldırımların bir çoğunu yeniledik. Eksik kalan yerlerde çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.
 Aziziye Belediyesi`nde ise boğuk havaya rağmen çalışmaların aralıksız süreceğini söyleyen başkan Cengiz, " Ilıca ve Dadaşkent`te ayrı ekipler projeleri yetiştirmek için çalışıyor. İlçemizde hummalı bir çalışma var. İnşallah ilçemiz 2011`e hazır olacak" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı