G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

BERKAY BEBEK YAŞASIN DİYE TÜM SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

BERKAY BEBEK YAŞASIN DİYE TÜM SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

BERKAY BEBEK YAŞASIN DİYE TÜM SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

BERKAY BEBEK YAŞASIN DİYE TÜM SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Erzurum`da kalbi besleyen damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edilen 10 günlük Berkay Örs, hava ambulansıyla İstanbul`a götürüldü.

Horasan ilçesine bağlı Tavşancık köyünde yaşayan Şerif ve Soygül Örs çiftinin 10 gün önce sezeryanla dünyaya gelen çocukları Berkay Örs`ün kalbini besleyen damarlarında tıkanıklık tespit edildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi`ne getirilen Berkay bebeğin burada yapılan ilk müdahalesinin ardından İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi`ne sevk edilmesine karar verildi.

 Bunun üzerine dün saat 12.30`da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki heliporta getirilen Berkay bebek helikopter ambulansla İstanbul`a gönderildi. Doktorlar bebeğin şuan ki sağlık durumunun normal seyrinde ilerlediğini ifade ederek, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi`ne ulaşmasının ardından ameliyata alınacağını ifade ettiler. 
Bu arada çocuğunun başından biran olsun ayrılmayan baba Şerif Örs (32) bebeğinin İstanbul`da amcası tarafından karşılanacağını belirterek Sağlık Bakanlığı ve 112 yetkililerine teşekkür etti. Örs, "Allah devletimizden razı olsun. 
Böylesine bir hizmeti bizlere ulaştıranlara teşekkür etmek istiyorum. Eskiden böyle bir hizmet yoktu. Vatandaş çoluk çocuğunu, eşini ya da kendisini kendi imkanlarıyla götürüyordu. Oysa şimdi bırakın kara ambulansını çocuğum için helikopter ambulans tahsis edildi. Bu hizmeti inkar etmek vicdansızlık olur" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı